Elu24 eksperiment: Vikerraadios kõlas e-etteütlus, proovile pani end Púr Múdd

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Púr Múdd
Púr Múdd Foto: TMW pressimaterjal

Tänase emakeelepäeva puhul tegi Vikerraadio e-etteütluse võistluse. Elu24 palus vahvast võistlusest osa võtta elektroonikamuusika popduol Púr Múdd, kellel alles hiljuti tuli välja uus singel «The Best Thing».

Etteütluse tekst loeti ette raadioeetris kell 10.30. Kuulajail tuli tekst kirjutada ERRi portaali lehele. Kõige kiiremini täiesti korrektse teksti saatnud kuulajad on võitjad.

Elu24 esitas etteütluse väljakutse Púr Múddi artistile Oliver Rõõmusele, kes on ka bändi uue singli autor (kuula lugu SIIT). Kuidas Oliver antud väljakutsega toime tuli?

«Esmasel kuulamisel tundus päris keeruline, kuid aeglasemal ette lugemisel oli lausetest tunduvalt lihtsam aru saada,» kirjeldas muusik etteütlust. 

Oliver ise peab enda eesti keele oskust üsna heaks, ent nendib ka, et kindlasti oli see tal kunagi parem. Púr Múddi artist usub, et just nutitelefonide võidukäik ja tihe sotsiaalmeedia kasutamine on paratamatult mõjutanud tema õigekirja.

Etteütluse tulemusi Oliver aga ei karda. «Ma julgeks seda etteütlust näidata isegi oma eesti keele õpetajale - usun, et ta jääks täisa rahule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles