Videod! Stephen Hawking popkultuuris: «Simpsonitest» kuni Pink Floydini

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Hawking ja teda kehastanud näitleja Eddie Redmayne
Stephen Hawking ja teda kehastanud näitleja Eddie Redmayne Foto: SCANPIX

Meie seast lahkunud maailmakuulsat füüsikut kujutati rohkelt ka popkultuuris - mees astus üles komöödiasarjades, temast kirjutati muusikat ja tehti film ning mis siin salata, Hawking oli tuntud karakter ka «Simpsonite» sarjas. 

Biograafiline draama «Kõiksuse teooria»:

2014. aastal linastunud draama põhineb Jane Wilde Hawkingi memuaaril «Reisides lõpmatusse: Minu elu Stepheniga» ja kirjeldab maailmakuulsa inglise füüsiku Stephen Hawkingi suhet oma esimese abikaasa Jane Wilde Hawkingiga. Lisaks ka amüotroofne lateraalskleroosi diagnoosi saamist ja Hawkingi edu füüsikas.

Osavõtt komöödiasarjast «Suure paugu teooria»:

2012. aastal osales Hawking Ameerika hittkomöödias ning aastaid hiljem osales ta sarjas taas, ent sel korral ta enam kaamera ette ei astunud ja sarjas võib kuulda vaid mehe häält. 

Osavõtt «Simpsonitest»:

Eesti publik on mehe tegelaskuju näinud kindlasti just selles komöödiasarjas. 1999. aastal andis mees oma hääle omanimelisele karakterile. Osalemine selles sarjas tõi mehele kuulsust veelgi juurde. Aastaid hiljem kommenteeris Hawking osavõttu: «Osalemine «Simpsonites» oli lõbus, aga ma ei võta seda liiga tõsiselt.»

Osalemine «Star Trekis»

Hawking võttis osa ka ühest «Star Treki» episoodist, milles ta mängis pokkerit koos Albert Einsteini ja Isaac Newtoniga. 

Hawking inspireeris Pink Floydi ja sellest sündis «Keep Talking»:

David Gilmour, kes on tuntud eelkõige bändi Pink Floyd kitarrimängija, laulukirjutaja ja peamise solistina, sai Hawkingu ühest reklaamist niivõrd palju inspiratsiooni, et ta otsustas sellest loo teha. Mees võttis Hawkingu kõlava lause reklaamist ning pani selle oma loo sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles