Helikopter ei saanud Narva-Jõesuus maanduda

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copterline'i uus kopter Augusta AW139.
Copterline'i uus kopter Augusta AW139. Foto: Küllike Rooväli.

Firma Copterline Estonia helikopter Soome ärimeestega pardal, mis sooritas esimest otselendu Helsingist Narva-Jõesuusse, oli sunnitud kehva ilma tõttu Tallinnas maanduma, kuid esimene ebaõnnestunud lend ei rikkunud korraldajate ülevat tuju peatsest uue liini avamisest.

Nagu teatas esmaspäeva hommikul kuurortlinna meer Andres Noormägi, polnud kopteri maandumispaik teada isegi pärast väljalendu Helsingist ning arvestades halbu ilmaolusid, vaadeldi alternatiivina võimalust maandada kopter Olgina lennuväljal, mis asub tormisest merest kaugemal, kirjutas Põhjarannik.

Arvestades ilmaolusid ja lähtudes ohutusest, lubati helikopteril sellegipoolest ümber pöörata ning Tallinnas maanduda, aegsasti Narva-Jõesuusse kopterit vastu võtma tulnud OÜ Copterline Estonia direktor Tõnis Lepp teatas, et Tallinnast Narva-Jõesuusse jõudsid reisijad - kokku oli pardal kaheksa inimest - firma bussiga.

Esimesest ebaõnnestunud lennust hoolimata teatas Lepp, et tellijate meeleolu ei mõjutanud kehv ilm kuidagi, tema sõnul olid reisijad lennu ajal ülevas meeleolus ning rõõmustasid uue võimaluse üle nii kiiresti koju ja tööle jõuda.

Teenuse hinnast ei hakanud Tõnis Lepp tellijate, Narvas tegutsevate Soome ettevõtete kooskõlastuseta rääkima, kuid siiski on teada, et firma samasuguse, Tallinna ja Helsingi vahel kurseeriva helikopteri pilet maksab reisijale 100 eurot, ent kui lend pealinnast pealinna kestab 18 minutit, siis Narva-Jõesuuni tuleb Lepa sõnul lennata 45-50 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles