Mart Raudsaar Hannes Võrno vestlussaatest: lapsi ei tohiks panna olukorda, kus nad paistavad välja naeruväärsed (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Raudsaar ja Hannes Võrno
Mart Raudsaar ja Hannes Võrno Foto: Sander Ilvest /Promopilt/ Fotokollaaž

Ajakirjandusõppejõud Mart Raudsaar laitis viisi, kuidas Hannes Võrno küsitles oma uues saates 5aastast last, vahendab Delfi

Eile läks eetrisse Hannes Võrno omanimeline saade, mille üks külaline oli  5aastane Oliver Kõvask. Jutu käigus küsis Võrno muuhulgas Oliveri käest selle kohta, miks ei ole viisakas kasutada sõna «neeger». Terasem televaataja märkas, kuidas Väike Oliver saates korduvalt ebalevalt ja abiotsivalt ringi vaatas. 

Hannes Võrno on 9 aastat televisioonist eemal olnud. Ajakirjanike eetikakoodeks ütleb (punktis 3.6): «Lapsi tuleb üldjuhul intervjueerida või temast ülesvõtteid teha lapsevanema või lapse eest vastutava isiku juuresolekul või nõusolekul. Sellest reeglist võib teha erandeid, kui intervjuu kaitseb lapse huve või kui ta on niigi avalikkuse tähelepanu all.»

Õppejõud ja ajakirjanik Mart Raudsaar pahandas Hannes Võrno lähenemise pärast: «Lapsi ei tohiks panna olukorda, kus nad paistavad välja naeruväärsed». Mart Raudsaar on varemgi Väikse Oliveri ära kasutamise vastu välja astunud. 

Varem vaidlustas Hannes Võrno saate ka telemees Jüri Pihel

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles