Video: Lõuna-Itaaliat räsis võimas tornaado

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Esmaspäeva õhtul möllas Lõuna-Itaalias Napolist põhja pool asuvas Caserta linna lähistel tornaado, mistõttu sai kaheksa inimest viga. 

220 kilomeetrise tunnikiirusega võimas keeristorm tõmbas puid juurtega maast välja, lennutas autosid, lükkas ümber tänavalampe ja liiklusmärke ning põhjustas muudmoodi segadust, vahendas The Local.

Õhtune torm muutus tornaadoks esmaspäeva õhtul kella 19 paiku ning selles said vigastada kaheksa inimest. Tornaado tõstis õhku kuus pargitud autohaagist ja paiskas need A1 kiirteele. Kannatada saanud teelõik oli mitu tundi suletud.

Kõige rohkem sai tormis kannatada San Nicola la Strada piirkond, kust teatati ka kaheksa viga saanud inimese kohta. Samuti räsis torm San Marco Evangelista, Marcianise ja San Tammaro piirkondi.

San Nicola la Stradas, mis on Casertast kahe kilomeetri kaugusel, kukkus suur Burger Kingi kiirtoidu restorani silt pargitud autodele. Autod said tugevalt kahjustada, kuid õnneks neis ühtegi inimest polnud. Samuti rebis tornaado mitmelt hoonelt rõdud küljest.

Teisipäeval suleti Maddalonis kõik koolid, et kontrollida hoonete kahjustusi enne kui õpilased sinna sisse lubatakse.

Kuigi tornaadod ei ole Itaalias täiesti haruldased, tuleb neid ette pigem oktoobris ja novembris, mitte märtsi keskpaigas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles