Tallinn Music Weeki filmiprogramm toob vaatajani rajud punkarid ja rock'n'rolli järgse ajastu kangelased

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psychoterror laval armu ei anna.
Psychoterror laval armu ei anna. Foto: Erakogu

Tänavuse TMW raames näidatakse filmi «Enam kui elu» (2018), mis räägib Eesti viimane rokkstaarist Freddyst. «Mina olen punk ja mina olen lahe,» karjub solist Freddy Grenzmann ühes Psychoterrori loos. Just nii toores, otsekohene ja energiaküllane on kogu Freddy elu. 

Freddy on punkansambli Psychoterror laulja ja poeet ning Eesti viimane rokkstaar. Mõiste rokkstaar tähistab nähtust, mis asub tavanormidest väljaspool, on suurem kui elu. Freddy kohta võib tunnustavalt öelda, et ta ei ole normaalne – ei laval ega elus.

Freddy teeb huvitavaks mitte seltskondlik või tekstuaalne mängumõnu, vaid mängupandu suurus, täielik enesekaotuse võimalikkus ja aimatava inimliku või metafüüsilise ahastuse sügavus. See on lugu viimasest rokkstaarist ja poeedist ning ühe punkansambli anatoomiast.

Filmis saavad lisaks Psychoterrori liikmetele sõna Hasso Krull, Koit Raudsepp, Marko Mäemets, Marko Mägi, Raul Saaremets, Raul Velbaum, Siim Nestor, Valner Valme, Villu Tamme ja teised. Filmi autorid on Indrek Spungin ja Taavi Arus.

Vaata filmi treilerit siit: 

Filmi näeb TMW filmiprogrammi raames Kinos Sõrpus Reede 6. aprill kl 19.00 

2.–8. aprillil kümnendat juubelit tähistava muusika- ja linnakultuurifestivali Tallinn Music Week (TMW) kavast leiab tänavu põneva filmiprogrammi. Kino Sõprus ekraanil linastuvad festivalinädalal viis dokumentaalfilmi, mis räägivad postkapitalistliku maailma elukeskkonnast ja tulevikuvisioonidest ning rock'n'rolli järgse ajastu kangelastest. Seansse juhatavad sisse filmide autorid, peategelased ja filmikriitikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles