Ateistide sekselu on parem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateistide sekselu on parem
Ateistide sekselu on parem Foto: SCANPIX

USA Kansase ülikooli uuring näitas, et ateistide sekselu on usklike omast parem, kuna nad ei tunne pärast suguühet südametunnistuse- ega hingepiinu.

Uuringus küsitleti nii ateiste kui ka mitmesuguste ususektide esindajaid, kirjutab Daily Mail.

Uuring näitas, et religioonid piiravad inimeste seksuaalelu, võides panna nad tundma, et seksides on nad patused.

Ateistide vastused näitasid, et neil on julgemad seksuaalfantaasiad ning nad katsetavad voodis rohkem kui usklikud.

Nii ateistidelt kui usklikelt küsiti lisaks tavaseksile ka masturbeerimise, porno vaatamise, oraalseksi harrastamise ja kõrvalsuhete kohta.

«Usklikele seavad piiranguid nende uskumused. Selle tõttu ei ole suur osa neist oma sekseluga rahul. Pärast suguühet võivad usklikud tunda südametunnistusepiinu, kas jumal ikka on nendega rahul, kui nad seksist mõnu tunnevad,» laususid Kansase ülikooli psühholoogid Darrel Ray ja Amanda Brown.

Psühholoogid valisid välja katsealused, kes harrastasid nädalas seksi sama palju ning kes olid vanuselt enam-vähem üheealised. Kokku küsitleti 14 500 inimest.

Kõige enam tundsid seksimise pärast süümepiinu mormoonid, neile järgnesid jehoova tunnistajad, siis seitsmenda päeva adventistid ning baptistid.

Katoliiklaste seas oli seksi pärast südametunnistusepiinade tundjaid eelnimetatutest vähem. Kõige vähem muretsesid seksimise pärast luterlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles