Päeva kangelastegu! Noormees päästis kolme tuvi elu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
loomasõber Gabriel Vodolaztšenko
loomasõber Gabriel Vodolaztšenko Foto: Facebook

«Paljudele inimestele tuvid ei meeldi, aga mina jumaldan tuvisid,» põhjendab oma tegu Gabriel Vodolaztšenko, 19aastane Märjamaa noormees, kes on päästnud sadu hüljatud ja haavatud loomi.

Loomasõber Gabriel Vodolaztšenkoei näe põhjust, miks peaks eelistama ühte looma teisele, sest kõik vajavad abi. Gabriel ütleb, et tuvid on tema meelest ülimalt targad linnud. Noormees lähtub põhimõttest, et iga elusolend väärib võimalust. Mitmed linnupojad, kes tema hoole alla satuvad on pesast alla kukkunud ja haiged.

Linnupoegi söödab ta süstlaga. «Tuvitibusid söödan iga 2-3 tunni tagant spetsiaalse tibusöödaga, mida välismaalt tellin,» seletab Gabriel. Hiljem, kui tuvid on ilusti kosunud, saavad nad vabadusse tagasi.

Suvel oli Gabrielil lausa seitse tuvi akna taga. Need seitse lindu, kelle ta ise varem päästnud oli. «Nad tulevad, et tänada mind,» usub noormees. 

Gabriel päästis tuvide elu
Gabriel päästis tuvide elu Foto: facebook

«Kõik sai alguse ühest tänavakassist, kelle ma 13aastaselt päästin. Tasapisi see loomade päästmine alguse sai,» rääkis noormees Elu24le. 

Gabriel aitab peamiselt hüljatuid lemmikloomi, aga ka väikseid metsloomi ja linde. Metsloomad saavad hiljem vabasse loodusesse tagasi, sest seal on poisi meelest nende õige koht. Hetkel on Gabrieli hoole all veel siile, kasse, küülikuid ja kilpkonni. «Ise poputan neid kõiki ja vaid kliinikus käin nendega Tallinnas, siit 90 kilomeetrit eemal,» täpsustas loomasõber.

Gabriel päästab loomi peamiselt üksi, kuid tal on tuttavad, kes aitavad loomi Tallinnasse kliinikusse viia. 

Noormees on aga hädas, kuna tema loomade kodu lammutatakse varsti maha. 

Gabrieli hoolealune
Gabrieli hoolealune Foto: facebook

Paraku kortermaja, kus Gabrieli hoolealused pesitsevad, lammutatakse olude sunnil maha ja poisil pole kuskile hulga loomadega minna. Vald pakkus asenduskodu Gabrielile ja ta emale aga kahjuks karvakeradele ei ole kuskil kohta. Loomapäästja noormees palub nüüd abi teistelt: 

Loomasõber Gabriel palub abi
Loomasõber Gabriel palub abi Foto: facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles