Tambet Tuisk: ei ole paremat rutiini, kui veeta paar nädalat filmivõtetega kuskil kindlas keskkonnas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga mõisas vändatakse mängufilmi „Seltsimees laps“.
Muuga mõisas vändatakse mängufilmi „Seltsimees laps“. Foto: Agnes Aus

Näitleja Tambet Tuisk, kes mängib filmis «Seltsimees laps» Leelo Tungla isa, armastab väga rutiini, vahendab tänane Õhtuleht

«Seltsimees laps» on kirjaniku Leelo Tungla lapsepõlvelugu. Tegu on režissöör Moonika Siimetsa esimese täispika mängufilmiga. Näitleja Tambet Tuisk nautis väidetavalt väga selle filmi võtteid. Hetkel osaleb näitleja veel ühes lastega seotud meelelahutusprojektis. Tambet Tusik on kohtuniku rollis telesaates «Väikesed hiiglased».

Tambet Tusik mängib filmis Leelo isa. On aasta 1950 Nõukogude Eestis ning stalinlik terroriaparaat töötab täistuuridel – kuueaastase Leelo silme all arreteeritakse tema koolidirektorist ema. Selles kummalises kahepalgelises maailmas püüab Leelo ema tagasituleku nimel olla võimalikult tubli, kuid satub üha uutesse sekeldustesse ning aina segasem näib seegi, mida hea laps olemine tegelikult tähendab. 

«Seltsimees laps» (rež. Moonika Siimets) põhineb Leelo Tungla raamatutel «Seltsimees laps»ning «Samet ja saepuru».
«Seltsimees laps» (rež. Moonika Siimets) põhineb Leelo Tungla raamatutel «Seltsimees laps»ning «Samet ja saepuru». Foto: Kaader filmist

Filmis osalevad veel Helena Maria Reisner, Eva Koldits, Juhan Ulfsak, Liina Vahtrik, Lembit Peterson, Maria Klenskaja, Julia Aug, Maria Avdjushko ja paljud teised.

Film valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Massistseenides osales ligi 1000 inimest üle Eesti. 

«Seltsimees laps», Leelo (Helena Maria Reisner) kihutab koos isa Feliksiga (Tambet Tuisk). Proovivõte.
«Seltsimees laps», Leelo (Helena Maria Reisner) kihutab koos isa Feliksiga (Tambet Tuisk). Proovivõte. Foto: Amrion

Vaata filmi treilerit SIIT: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles