Ahistamisskandaal Soomes: naisnäitlejad süüdistavad tipprežissööri, kelle filmis mängis ka Lenna Kuurmaa (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
filmirežissöör Aku Louhimies
filmirežissöör Aku Louhimies Foto: Soome Suursaatkond

Soome tipprežissöör Aku Louhimies on mattunud jõhkrate süüdistuste alla. Mitmed näitlejannad süüdistavad meest võimu kuritarvitamises ning eriskummalises käitumises võtteplatsil, vahendab Iltalehti.

Soome näitlejanna Pihla Viitala avalikustas, et filmi «Käsk» võtetel oli mees naist näkku löönud, et tema põsed punetaksid. Lisaks olevat mees sundinud naist sööma ka toitu, mille too oli äsja välja oksendanud.  Veel sosistas Louhimies Pihlale kõrva, et too on halb näitleja. Samuti süüdistab näitleja režissööri kohvi pähe kallamises ja juustesse sülitamises. Aku Louhimies eitab seda kõike. 

YLE erisaates rääksid lisaks Viitalale oma kogemustest režissööriga veel seitse naisnäitlejat: Pamela Tola, Jessica Grabowsky, Matleena Kuusniemi, Pihla Viitala, Lotta Lehtikari, Saija Lentonen, Rebecca Viitala ja Manuela Bosco. Kõik nad teatasid, et on otsustanud mehega enam koostööd mitte teha, sest tema tööstiil on hirmutav ja ei tekita naistes usaldust.

49-aastane produtsent Louhimies on pärjatud põhjanaabrite kõige tähtsamate filmiauhindadega ehk Jussidega. Lisaks sai ta president Sauli Niinistölt teenetemärgi ning mehe filmis «Vuosaari» on mänginud ka Lenna Kuurmaa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles