Video: «Seksi ja linna» staar Cynthia Nixon teatas oma kandideerimisest New Yorgi osariigi kubernerivalimistel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cynthia Nixon
Cynthia Nixon Foto: Cindy Ord/AFP/Scanpix

Menukates Sex and the City («Seks ja linn») sarjas ja filmides jurist Mirandat kehastanud näitlejanna Cynthia Nixon teatas eile, et ta siirdub poliitikasse ja kandideerib New Yorgi osariigi kubernerivalimistel.

51-aastane staar avaldas oma kaheminutilise kampaaniavideo eile, 19. märtsil Twitteris, teatab Reuters.

Cynthia Nixon
Cynthia Nixon Foto: JESSICA RINALDI/Reuters/Scanpix

Videol on Nixonit näha koos oma abikaasa Christine Marinoni ja lastega, sõitmas metroos, viimas last kooli ja pidamas kõne.

Cynthia Nixon, Christine Marinoni ja nende poeg Max
Cynthia Nixon, Christine Marinoni ja nende poeg Max Foto: Brian Ach/AP/Scanpix

«Armastan New Yorgi linna ja osariiki ning sellepärast esitan enda kandidatuuri kuberneri ametikohale,» teatas näitlejanna.

Nixoni teatel esitab ta praegusele New Yorgi kubernerile Andrew Cuomole väljakutse, olles tüdinenud poliitikutest, kes ei hooli inimestest, vaid meedia vaateväljas olemisest ja võimust.

9. aprillil 1966 New Yorgis sündinud Nixonit tuntakse ka kui haridusaktivisti. Ta tunneb nii demokraadist poliitikut Hillary Clintonit kui New Yorgi linnapead Bill de Blasiot.

Kolmandat korda New Yorgi osariigi kuberneriks kandideeriv Cuomo ei ole demokraatide seas just populaarne ning veebruaris tehtud küsitluse kohaselt toetab teda vaid 47 protsenti newyorklastest.

Andrew Cuomo
Andrew Cuomo Foto: Michael Brochstein/Michael Brochstein/Sipa USA/Scanpix

Kui Cynthia Nixon New Yorgi osariigi kubrenerivalimised võidab, siis ta saab selle osariigi esimeseks naiskuberneriks. Samas saaks temast esimene avalikult homoseksuaalne kuberner.

Cynthia Nixon
Cynthia Nixon Foto: DARREN ORNITZ/REUTERS

Demokraadist Andrew Mark Cuomo on New Yorgi osariigi kuberner alates 1. jaanuarist 2011, olles selle osariigi 56. kuberner. Cuomo teatas 15. novembril 2016, et kandideerib 2018. aasta kubernerivalimistel, lootes saada kolmandaks ametiajaks New Yorgi osariigi kuberneriks.

Cuomo isa Mario Cuomo oli samas ametis kolm ametiaega ajavahemikul 1983 – 1994.

Ameerika Ühendriikide New Yorgi osariigi kubernerivalimised leiavad aset 6. novembril 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles