USA kurikuulus sektiasutaja ja mõrvar Charles Manson tuhastati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Manson
Charles Manson Foto: Uncredited/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Californias Porterville’is tuhastati kuulus sektiasutaja ja mõrvar Charles Manson, keda tunti eelkõige näitlejanna Sharon Tate’i mõrva organiseerijana.

Manson suri juba 19. novembril 2017 Californias Bakersfieldi vanglas infarkti tagajärjel, kuid matus leidis aset alles 17. märtsil 2018, kuna ta surnukeha tahtsid endale nii ta jüngid kui lapselaps ning asi jõudis kohtusse, teatab msn.com.

Pastor Mark Pitcheri teatel leidis enne mehe tuhastamist Porterville Funeral & Cremation Centeris aset matusetseremoonia, millel osales 20 – 25 inimest, kelle seas oli ka Mansoni lapselaps Jason Freeman ja Freemani naine Audrey.

Charles Manson kirstus
Charles Manson kirstus Foto: TMZ/MEGA/TMZ/MEGA/Scanpix
Jason Freeman
Jason Freeman Foto: Brian Melley/AP/Scanpix

Pastor lisas, et Freeman ja tema naine soovisid, et Manson saaks hoolimata oma kuritegelikust minevikust korraliku matuse.

Charles Mansoni matuseteade
Charles Mansoni matuseteade Foto: TMZ/MEGA/TMZ/MEGA/Scanpix

California meedia teatel olid Mansonit ära saatmas mitmed endised hipid, kes 1960. – 1970. aastatel kuulusid Los Angeleses ja San Franciscos tegutsenud Family (Perekond) sekti.

Charles Manson nooremana
Charles Manson nooremana Foto: Globe Photos/Globe Photos/Sipa USA/Scanpix

Selle sekti liikmed tapsid 9. augustil 1969 Los Angeleses Mansoni plaani kohaselt raseda näitlejanna Sharon Tate’i ja veel neli inimest. Need olid kaheksandat kuud rase pärijanna Abigail Folger, kuulsuste juuksur Jay Sebring, poolakast filmirežissöör Voityck Frykowski ja Tate’i sõber Steven Parent.

Sharon Tate
Sharon Tate Foto: CAP/MFS/Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

10. augustil 1969 tapsid sektiliikmed veel jõuka poeomaniku Leno LaBianca ja ta naise Rosemary LaBianca. Manson oli nende tapmiste planeerija, kuid teod panid toime ta käsilased. 

Väljaande Porterville Recorder teatel osales Mansoni ärasatamisel ta endine sektiliige Sandra Good, kes sai suurfirmade juhtidele saadetud ähvarduskirjade eest kümne aasta pikkuse vangistuse, kuid ei osalenud 1969. aasta tapmistes.

Kohal oli ka Afton Elaine Burton, kes tahtis 2014. aastal Charles Mansoniga abielluda. Naine oli siis 26-aastane ja mees 80-aastane, kuid Manson loobus sellest abielust.

Pärast Mansoni surma 2017. aasta novembris pidas ta pojapoeg Freeman maha kohtulahingu, et saada vanaisa säilmed ja korraldada matus.

Mansoni tuha sai ta lapselaps, kelle teatel puistab ta oma vanaisa kuhugi California rannale.

Kohus mõistis USA popkultuuris kurjuse võrdkujuks saanud Charles Milles Mansoni 1971. aastal mõrvade organiseerimise eest surma, kuid 1972. aastal asendati see  eluaegse vangistusega, kuna siis keelati Californias surmanuhtlus.

Mansonit seostatakse umbes 35 mõrvaga, kuid enamik neist ei jõudnud vähese tõestusmaterjali tõttu kohtusse.

Charles Manson
Charles Manson Foto: Uncredited/AP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles