Kanadas ülbuse tõttu vallandatud kelner: käitusin nagu prantslane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelner
Kelner Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

Kanada Briti Columbia Vancouveri restoranis töötanud prantslasest kelner Guillaume Rey vallandati, kuna ta oli klientidega käitunud ülbelt, agressiivselt ja viisakusetult.

Rey teatel käitus ta kelnerina just nii, nagu prantsuse kelnerid ja prantslased üldse käituvad, selline käitumine on osa prantsuse kultuurist, teatab The Guardian.

Prantslane kaebas oma vallandamise Briti Columbia inimõiguste kohtusse, kuna ta käitus nagu tõeline prantslane ja seda ei saa talle pahaks panna.

Kelner. Pilt on illustreeriv
Kelner. Pilt on illustreeriv Foto: Wavebreakmedia ltd/PantherMedia / Wavebreakmedia ltd/Scanpix

Firma Cara Operations, millele Vancouveri restoran kuulub, esindajate teatel jättis prantslasest kelneri ülbus nende klientidele väga halva mulje ja see kahjustas nende söögikoha mainet.

Esindajad lisasid, et kelnerile tehti mitu suulist ja kirjalikku märkust, kuid ta ei parandanud oma käitumist.

Rey teatel on prantslased kanadalastega võrreldes otsekohesemad ja ei räägi ümbernurga juttu.

Prantslase sõnul ei osata Kanadas tema ausust, otsekohesust ja professionaalsust hinnata, samas ta kodumaal, Prantsusmaal tal selliseid probleeme ei tekkinud.

Vancouveri restoran teatas lõpuks, et prantslase tööoskustele ei ole neil midagi ette heita, küll aga seda, et prantslaslik suhtumine Kanadas ei sobi, sest klient on kuningas, mitte kelner. 

Kelner
Kelner Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

Ray peab Briti Columbia inimõiguste kohtus tõestama, et miks prantsuse kultuuris on kelneritel ja ettekandjatel lubatud klientidega suheldes olla ülbe. Kui ta seda suudab, et ole ta endisel tööandjal talle enam etteheiteid ja ta võidakse tööle ennistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles