Madsen saatis ajakirjaniku tapmisööl naisele sõnumi: kallista kasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Madsen
Peter Madsen Foto: BAX LINDHARDT/AFP/Scanpix

Taanis Kopenhaagenis jätkub kohus leiutajast allveelaevniku Peter Madseni üle, keda süüdistatakse rootslannast ajakirjaniku Kim Walli mõrvas ja ta surnukeha tükeldamises 2017. aasta augustis.  

Eilsel, 27. märtsi istungil ilmnes, et Walli tapmisööl, 10. augustil 2017 kell 23.25 saatis Madsen allveelaevalt UC3 Nautilus oma abikaasale sõnumi, teatab iltalehti.fi.

UC3 Nautilus allveelaev
UC3 Nautilus allveelaev Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

«Olen Nautilusel. Kõik on hästi, ma ei sukeldu. Kallista kasse,» kirjutas Madsen oma naisele. Nüüdseks on Madseni ja ta  abikaasa abielu lahutatud.

Peter Madsen.
Peter Madsen. Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Taani meedia teatel on Madsenil ja ta eksnaisel kolm kallihinnalist tõukassi, keda allveelaevnik väga armastab ja nende nagu laste eest hoolitseb.

Prokurör Jakob Buch-Jepsen küsis Madsenilt, kas Kim Wall oli veel elus, kui ta oma naisele sõnumi saatis. Madsen teatas, et ta ei soovi sellele küsimusele vastata.

Prokurör Jakob Buch-Jepsen
Prokurör Jakob Buch-Jepsen Foto: Stine Tidsvilde/AP/Scanpix

Prokurör esitas sama küsimuse uuesti, et kas Kim Wall oli elus, kui ta oma naisega kontakteerus ja Madsen vastas siis tõrksalt, et rootslanna oli selleks ajaks surnud.

Kim Wall
Kim Wall Foto: facebook.com

Prokuröri sõnul on see info tähtis, sest Madsen sõnas uurimise ajal, et ta oli pärast Walli surma psühhootilises seisundis ega teadnud, kus ta oli, kuid nüüd teatas, et saatis pärast Walli surma naisele sõnumi, et too tema pärast ei muretseks.

«Sa saatsid täiesti rahulikult pärast tapmist naisele sõnumi. Sind on väga raske mõista,» sõnas prokurör ja Madsen vastas, et prokurör peaks end tema olukorda panema, siis ta saab aru.

Prokurör Buch-Jepsen lisas, et kui Madsen suutis saata naisele sõnumi, siis oleks ta pidanud suutma kutsuda abi allveelaevale, kus oli hukkunud inimene.

Madsen ärritus prokuröri sõnade peale ja soovitas tal ise oma küsimustele vastata.

Madsen eitab seni mõrva toimepanemist, kuid on võtnud omaks Walli surnukeha tükeldamise.

Allveelaevniku sõnul leidis aset õnnetus, mis ajakirjanikult elu võttis ja ta otsustas naisele merematuse korraldada.

Kim Wall
Kim Wall Foto: Tom Wall/AP/Scanpix
Kim Wall Peter Madseni allveelaeval
Kim Wall Peter Madseni allveelaeval Foto: ANDERS VALDSTED/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles