Uuring: kes on eestlaste arvates kodumaa suurim staar?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veski, foto: Liis Treimann.
Tanel Padar, foto: Liis Treimann.
Kelly Sildaru, foto: Konstantin Sednev.
Kersti Kaljulaid, foto: Sander Ilvest.
Anne Veski, foto: Liis Treimann. Tanel Padar, foto: Liis Treimann. Kelly Sildaru, foto: Konstantin Sednev. Kersti Kaljulaid, foto: Sander Ilvest. Foto: Elu24 kollaaž

Kantar Emori poolt 1044 inimese hulgas läbi viidud küsitlus kinnitab, et eestimaalased peavad meie konkurentsitult suurimaks staariks Anne Veskit. 

Kantar Emor päris, keda tuntud Eesti inimestest saab pidada küsitletute arvates kõige suuremateks staarideks - pakkuda võis kuni kolm nime - ja tervelt veerand leidis spontaanselt vastates, et üks neist on kindlasti Anne Veski

Anne Veski
Anne Veski Foto: Dmitri Kotjuh/Scanpix

Ivo Linna sai vastavalt 15 protsendi poolehoiu ning Tanel Padarit ja Arvo Pärti pidasid suurimast suurimaiks 12 protsenti.

Ivo Linna
Ivo Linna Foto: apollo.ee

Esimese poliitikuna jõudis staaride püünele president Kersti Kaljulaid (8 protsenti), kellele järgnes Edgar Savisaar (ligi 6 protsenti).

President Kersti Kaljulaid
President Kersti Kaljulaid Foto: SANDER ILVEST/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Esikümnesse mahtusid veel Anu Saagim, Ita Ever, Kelly Sildaru ning ainsa lahkunud tähena Georg Ots.

Anu Saagim
Anu Saagim Foto: Erlend Štaub

Anne Veski on tõeline superstaar ka vanuserühmade lõikes, vaid 15-34 aastased seavad Tanel Padari temast ette, ent siingi on Veski kindel teine.

Tanel Padar 
Tanel Padar Foto: Promo

Veski on enamvähem sama ere täht nii eestlaste kui venelaste jaoks, ent sellal kui Edgar Savisaar puudub eestlaste esikümnest sootuks, kuulub muukeelsete Eesti elanike imetluse teine koht endiselt Savisaarele - 14,5 protsenti peab teda suurimaks staariks. 

Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Tairo Lutter

Üllataval kombel mäletavad ja hindavad muust rahvusest Eesti elanikud Georg Otsa eestlastest pareminigi, nii jõudis Ots 9,4 protsendiga just nende eelistustes kolmandale kohale.

Georg Ots.
Georg Ots. Foto: Rahvusooper Estonia

Veski ise ütles küsitluse tulemusi kommenteerides, et loomulikult rõõmustab asjaolu, et teda peetakse meie suurimaks staariks.

«Olen ka 40 aastat  laulnud ja selle nimel töötanud ja eks me oleme teinud koos oma tiimiga kõike rõõmuga. Oleme igal aastal midagi uut välja mõelnud ja tahan oma fänne ka tänavu üllatada,» lausus diiva. Veski soovitas jälgida peagi reklaame, millest saab aimu, kuidas ta kavatseb lavajuubelit tähistada.

Anne Veski sõnul on tõeline staar Arvo Pärt, iseasi, kas teda on üldse paslik staariks nimetada. «Tähesära käib tavaliselt kaasas pigem poplauljatega,» arutles Veski.

Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Eero Vabamägi

Üllataval kombel ei jõudnud küsitluses üheski kategoorias esikümnesse Jaak Joala, kelle tuntust iseäranis Venemaal on korduvalt võrreldud Veski omaga. Veski kinnitusel võib selle põhjuseks olla asjaolu, et Joala elas oma elu viimastel aastakümnetel avalikkusest üsna tagasitõmbunud elu ega laulnud enam.

Jaak Joala 1975. aastal.
Jaak Joala 1975. aastal. Foto: Erakogu / Hea Lugu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles