Ehmatav lähikohtumine: gepard hüppas turistide autosse

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Aafrika safaril olnud turistid said ehmatava üllatuse osaliseks, kui kaks uudishimulikku gepardit nende autole hüppasid ning ringi otsustasid vaadata.

Britton Hayes osales Grand Ruaha safaril Tansaania Serengeti rahvuspargis. Asjad läksid aga pingeliseks, kui ühtäkki hüppas nende maasturi kapotile uudishimulik gepard, teine gepard leidis aga tee autosse.

«Me märkasime, et auto pakkus geparditele huvi, kuid ära sõitmiseks oli liiga hilja,» vahendab Travel and Leisure Hayesi sõnu. «Asjad lähevadki tavaliselt valesti siis, kui sa loomi ehmatad.»

Hayes lisas, et kuigi tegemist ei olnud tavalise vahejuhtumiga, olid õnneks turistid asjaks valmis. Gepard nuuskis autos ringi kümmekond minutit, enne kui otsustas lahkuda ja tõelist sööki otsima minna.

Seattle’ist pärit Hayes tänas oma giidi, kes aitas turistidel rahulikuks jääda. Neil paluti loomadega vältida pilkkontakti ning mitte teha ühtki järsku liigutust, et tekitada loomades usaldust.

«Ma puhastasin oma mõtted kõigest, sest mulle on öeldud, et sellised kiskjad haistavad vähimatki hirmu,» meenutab Hayes adrenaliinirohket kohtumist. «Mul oli surmhirm, kuid ma pole end kunagi rohkem elusalt tundnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles