Elu24 soovitab:Tallinn Music Week-i kontserdid, mida ei pea kahetsema!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piwai
Piwai Foto: TMW pressimaterjal

Sel aastal oma 10. sünnipäeva tähistav Tallinn Music Week on publikule koostanud juubeliaasta väärilise programmi. 2.-8. aprillini saab näha, arutleda, maitsta, vaadata ja loomulikult kuulata nii kuis süda lustib! Vaata meie valikut kümnest silmapaistvamast esinejast keda kindlasti kuulama tasub minna.

 Alaska Dreamers (LV)
5. aprill, 19.00 Blues Estonia Laval. (Erinevate Tubade Klubi).

«9-liikmelise Alaska Dreamers'i koosseisu kuuluvad Läti uue generatsiooni kõige hinnatumad muusikud. Igaühel neist on talle omane helikeel, mis kujundab Alaska Dreamers'i muusika unikaalsust. Nende muusikas on souli, folki, džässi, bluusi ja post-rock'i mõjutusi, mis kokku moodustavad sooja ja hingestatud atmosfääri.»

Mauno Meesit (EE)
6. aprill, 15.00 Eesti Rahvusraamatukogu Linnalaval (Rahvusraamatukogu)

«Kasutades efektiplokke, 1940ndate mikrofone ja poognaga mängitud kitarre, esitab helilooja ja kitarrist Mauno Meesit minimalistlikke ja põhjamaiselt minoorseid instrumentaale. Meesit on auhinnatud ja nomineeritud Eesti muusikaauhindadel, kirjutanud muusikat mitmele teleseriaalile ja teatrilavastusele ning teinud koostööd paljude Eesti ja välismaiste muusikutega. »

EiK (EE)
6. aprill, 15.00 Nordic Hotel Foorumi sviit 

«EiKi loomingut iseloomustavad melanhoolne siirus, tugev sotsiaalne närv ja igikestev rahuotsing, segades emakeelse poeesia ning spoken-wordi-sugemetega räppmuusika kokku alternatiivseks ja stereotüüpe eiravaks tervikuks.»

16.30 Kalàscima (IT)
6. aprill, 16.30, Balti Jaama Turu ja Humalakoja linnalaval.

«Kalàscima ühendab endas iidse traditsioonilise rituaalse Taranta tantsumuusika ja elektroonilise muusika, mille tulemusel sünnib plahvatuslik transi-rahvamuusika.»

Lepatriinu (EE)
19.30 Raadio 2 laval (Von Krahli teater)

«Lepatriinu on Eestist pärit laulja ja laulukirjutaja. Muusikaga on ta seotud olnud juba väga varajasest east ning laulnud juba üle 20 aasta. Ta on mänginud akustilist kitarri ja kirjutanud enda muusikat juba üle 13 aasta, kuid alles viimase aasta jooksul on ta aina rohkem astunud üles bändiga, kellega koos leida oma tee sel akustilisel/elektroonilisel muusikamaastikul.» 
Lauljanna rõõmustas oma fänne ka äsja ilmunud uue singli ja muusikavideoga.

Rainer Ild (EE)
00:30 Raadio 2 laval (Von Krahli teater)

«Ta on su ema esimene lemmiklaul. Ta on kabanoss kella kolmest öösel. RAINER ILD on on kahest noorest täkust koosnev alternatiivse muusika kooseis, kes kasutab laval huvitavaid vokaalefekte ning žongleerib erinevate instrumentide vahel. Laulja Raineri ning trummar Sveni hea sõprus toob nende olemusse mõnusa huumori, mis kumab läbi nii kontserditel kui muusikavideotes.»

Piwai (US) 
7. aprill, 19.00, Maailmamuusika laval. (Erinevate Tubade Klubi).

«Piwai – keda tuntakse ka kui pöidlaklaveriga (ehk mbiraga) tüdrukut – lummab kuulajaid ümber maailma oma souliliku hääle ja eri žanreid segavate meloodiatega. Zimbabwes sündinud ja kasvanud Piwai muusikaarmastust on mõjutanud tema lapsepõlv, mil ta puutus kokku nii gospeli kui multikultuurse Lõuna-Aafrikaga. Piwai jahmatavast häälest ja hüpnootilisest kõlast kandub energiat ka publikuni. Ta on köitev esineja, kes sulatab ja painutab kokku eri žanreid, voolates sujuvalt jazzist, reggae’st või folgist üle Aafrika rütmidele ja teeb oma muusika kuulajaile füüsiliselt tuntavaks.»

Battle Beast (FI)
8. aprill, 01.00 TMW Metal Stage (Vohn Krahli teater).

«Battle Beast on Soome hevimetal bänd, mis loodi Helsingis 2008. aastal. Nad avaldasid oma neljanda albumi "Bringer of Pain" eelmise aasta 17. veebruaril, jõudes kohalike muusikaedetabelite tippu. See oli ka nende esimene album, mis jõudis Saksamaa tabelite esimese 20 hulka, olles esimesel nädalal 14. kohal. Eesotsas ühe võimsaima metalmuusika naisbändiliidri Noora Louhimoga, andis Battle Beast eelmisel aastal 137 kontserdi Euroopas, Ameerika Ühendriikides ja Aasias ning januneb nüüd veelgi enam Tallinn Music Weekil esinemise järgi.»

Deceitome (EE)
7. aprill, 18.30 TMW Metal stage (Von Krahli teater)


«2015. aastal moodustatud Deceitome on 5-liikmeline bänd Tallinnast, mis koosneb Baalsebub, Nihilistikrypt, Forgotten Sunrise ja Hymenotomy liikmetest. Bändi muusikat võib kirjeldada kui uut lähenemist vanakooli death metalile, sest suur osa nende helikeelest on inspireeritud 1990ndate Stockholmi death metalist. Temaatiliselt on nad inspireeritud metafüüsilistest kontseptsioonidest nagu surm ja elu tühjusesse jõudmine, mis on sama õhuke kui olevik mineviku ja tuleviku vahel. Nende debüütalbum "Death is Called Ethos" ilmus 2016. aasta detsembris. Nende uus EP ilmub käesoleva aasta esimeses pooles.»

Karpov not Kasparov (RO)
7. aprill, 15.00 Solaris Keskuse Disainitänava linnalaval.

«Varase Hot Chipi rahutu intensiivsus, Šveitsi veidrike Yello stiilis elektro-tants, lummavalt pulseeriv acid house ja eksootilised meloodiad, mis meenutavad võrdväärselt nii Türgit kui Jaapanit – need kõik meenuvad Rumeenia Karpov not Kasparovi puhul, kuid on vaid fragmendid kaleidoskoopilisest tervikpildist. Lauludega, mille struktuurid peegeldavad malereegleid ja ansamblile nime andnud suurmeistrite strateegiaid, rakendab Karpov not Kasparov psühhedeelses teo ja vastuteo mängus päris trumme ja päris klahvpille. Mõistagi on nende iseäralik tantsumuusika tähelepanu äratanud. Nii nende 2015. aasta debüüt „Soundtrack For a Game of Chess“ kui sellele järgnenud „Soundtrack For a Game of Chess: The Vocal Edits“ on pälvinud kiidusõnu Rumeenias ja mujal. Nende ettearvamatud kontserdid hoolitsevad selle eest, et duo jätab alati kustumatu mulje.»

Täpsemat infot ja kogu programmi vaata Tallinn Music Weeki kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles