Video: Brasiilias jooksis mees ristile riputatud «Jeesust» päästma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeesuseks ja Rooma sõduriteks kehastunud
Jeesuseks ja Rooma sõduriteks kehastunud Foto: GUADALUPE PARDO/REUTERS/Scanpix

Brasiilias tekkis suurel reedel, 30. märtsil lihavõttenäidendi ajal kaos, kuna pealtvaatajate hulgas olnud mees läks ristile riputatud «Jeesust» päästma. 

Riigi lõunaosas Nova Hartzis toimunud lihavõtteparaadil ja sellega kaasnenud etendusel oli näha, kuidas Rooma sõduriks kehastunu Jeesuse kehastajat odaga ründab, teatab indepedent.co.uk.

Jeesuseks ja Rooma sõduriteks kehastunud
Jeesuseks ja Rooma sõduriteks kehastunud Foto: HUGO BORGES/AFP/Scanpix

Pealtvaatajate seas olnud mees arvas, et Jeesust mänginud tapetakse päriselt ja ta asus tema kaitseks välja, lüües «Rooma sõdurit» ta käes olnud mootorratturikiivriga.

Sissetungija peksis «sõdurit» veel paar korda, kuid siis tulid teised lavastuses osalenud «roomlasele» appi ning lõpuks tekkis üldine massikaklus, kus kõik peksid kõiki.

«Nägime, kuidas üks pealtvaatajate seas olnud mees «roomlase» juurde tormas ja me ei saanud aru, mida ta tahab. Ta vist arvas, et «Jeesus» tapetakse päriselt, sest ta olevat hüüdnud, et kaitseb Jeesust,» sõnas Juhtumi tunnistajaks olnud Nova Hartzi linnaesindaja William da Silva.  

Jeesuseks kehastunu
Jeesuseks kehastunu Foto: HUGO BORGES/AFP/Scanpix

Hiljem ilmnes, et sama mees on ka varem avalikel sündmustel rünnanud. Ta on endine narkosõltlane, kellel on vaimse tervise häired.

Osa pealtvaatajaid arvas, et Jeesuse ristilt päästmine on osa näidendist, kuid hiljem selgus, et ei olnud.

Lavastaja Adriano Ferreira teatel tuli lavastus ründaja tõttu katkestada, kuid asi lahenes kiiresti ja nad said jätkata.

Rooma sõduri mänginud näitleja Samir Rodrigues pääses paari sinika ja marrastusega, kuna tal oli korralik kaitsevarustus.

«Meie linna üks ärimees kinkis lavastuses Rooma sõdureid mänginud näitlejatele uue kaitsevarustuse. Tänu sellele pääses Samir rünnakust kergete vigastustega,» teatas lavastaja Ferreira.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles