Video: Norras asub maailma kõige eksklusiivsem avalik käimla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra luksuslik WC
Norra luksuslik WC Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Tavaliselt ei ole avalikud käimlad just meeldivad paigad, kuid Norras on kõigile kasutamiseks mõeldud WC, mida saab pidada maailma kõige eksklusiivsemaks.

Ebatavaline põiekergendamiskoht, mis on ka arhitektuuriline vaatamisväärsus, avati mõni aeg tagasi Norra läänerannikul merekaldal, teatab news.com.au.

Norra luksuslik WC
Norra luksuslik WC Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Glamuurne kohalikust marmorist ja purunematust klaasist ning LED-valgustusega WC on Gildeskåli fjordi kaldal maantee 17 ääres. See tee ühendab Holmi ja Godøystraumenit, mille vahemaa on 433 kilomeetrit.

Luksusliku WC disainisid Oslo arhitektid Marit Justine Haugen ja Dan Zohar, kelle arvates vajavad ka virmaliste imetlejad ja looduse nautijad korralikku käimlat.

Norra luksuslik WC
Norra luksuslik WC Foto: Youtube

Enne WC rajamist pidid inimesed käima rannal asju ajamas, kuid nüüd on viisakas koht, kus loomulikke vajadusi rahuldada.

WC juures asuvad betoonist istmed, kus saab süüa ja seal on ka trepistik, mis viib alla mere äärde.

Norra luksuslik WC
Norra luksuslik WC Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Luksusliku käimla lähedal on mälestussammas 42 norrakast allveelaevnikule, kes hukkusid 1943. aastal kui nende allveelaev sai saksa miinitabamuse ja uppus.

Norrat peetakse maailma üheks jõukamaks ja õnnelikumaks riigiks, lisaks heale kooliharidusele ja kõrgele elustandardile on norrakatel ka eksklusiivsed avalikud käimlad, millest osad asuvad looduskaunites kohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles