Kuninganna Elizabeth II noorimat lapselast nähti sõitmas maastikumasinaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II oma Land Roveri roolis mõned aastad tagasi
Elizabeth II oma Land Roveri roolis mõned aastad tagasi Foto: Steve Parsons/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Briti kuninglik pere oli lihavõtete ajal Windsori lossis, teiste seas ka kuninganna Elizabeth II noorim laps, prints Edward koos oma perega.

Kõmufotograafidele jäi silma, et prints Edwardi poeg, Severni vikont James õppis Windsori lossi teedel maastikumasina Land Roveriga sõitma, olles ise autoroolis, teatab The Telegraph.

Vikont James on Elizabeth II ja ta mehe, Edinburghi hertsogi Philipi lapselastest noorim.

Jamesi vanem õde, 14-aastane Lady Louise Windsor harjutas, kuidas sõita hobukaarikuga. Teda juhendas selles ta ema, Wessexi krahvinna Sophie. Prints Edward ise käis ratsutamas.

Lady Louise Windsor
Lady Louise Windsor Foto: wikipedia.org
Prints Edward ja ta naine, Wessexi krahvinna Sophie
Prints Edward ja ta naine, Wessexi krahvinna Sophie Foto: Ishara S. KODIKARA/AFP/Scanpix

Vikont James jäi fotograafidele silma juba möödunud pühapäeval, kui kuninglik pere käis Windsori lossi St. George’i kabelis lihavõttejumalateenistusel. Poiss oli siis võrreldes teistega väga tujust ära. Kõmuajakirjanike arvates ei lubatud last autosõitu harjutama ja see vihastas teda.

Kuid eile, 2. aprillil oli olukord muutunud, sest kümneaastane vikont istus Land Roveri roolis, sõites Windsori lossi ümbruse teedel üsna suure kiirusega.

Oletatakse, et kuna poisi jalad pedaalideni ei ulatunud, istus ta kellegi süles või oli ta kõrval keegi, kes juhendas ja tegelikult rooli hoidis.  

Vikont James harjutas autosõitu ta vanaemale, kuninganna Elizabeth II kuuluval maal ja vanaema autoga.

Elizabeth II oma Land Roveri roolis 1990. aastate lõpul
Elizabeth II oma Land Roveri roolis 1990. aastate lõpul Foto: Nick Ansell/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti seaduse kohaselt on eramaal autoga sõitmiseks vaja eriluba, samas ei pea auto olema kindlustatud kui sõidud toimuvad ainult eramaal.

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles