Rängas avariis hukkunud Signe Lahtein kutsus televaatajaid üles liiklusohutusele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa aasta tegu. Signe Lahtein
Järvamaa aasta tegu. Signe Lahtein Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kodutunde 196. osas käis saatejuht Signe Lahtein abis Marekil, kes raske liiklusõnnetuse tagajärjel kuuks ajaks koomasse langes. Marekil oli õnn jääda ellu, erinevalt armastatud saatejuhist, kes episoodi lõpus justkui kõheda oomenina televaatajaid liikluses ettevaatlikkusele manitses.

Saates juttu olnud eluga pääsenud Mareki autoõnnetuses hukkunud venna Margo mälestuseks süüdatud kalmuküünalde taustal kõlab Signe pehmehäälne üleskutse, mis praeguste sündmuste valguses eriti kibedalt mõjub: «..ja ma väga palun teid, oleme palun liikluses ettevaatlikumad. Mine kontrolli kasvõi nüüd kohe pärast seda saadet üle, mis seisukorras on sinu auto rehvid. Sõida homme aeglasemalt. Ära istu rooli, kui sa oled väsinud või endast väljas või alkoholi tarbinud. Meil kõigil on ema, isa, õed-vennad, abikaasad, lapsed ja nemad väga ootavad, et me jõuaksime igal õhtul koju.»

Kui mitte enne, siis vähemalt nüüd võiks Signe sõnu võtta väga tõsiselt, sest just autoõnnetus viis noorelt naiselt elu. 

Episoodi lõpetab naine melanhoolselt, kuid lootusrikaste sõnadega: «Ma loodan, et sa oled meiega ka siis, mina ootan sind. Ole terve ja näeme jälle!»

Signe Lahteini jäid koju ootama kaks poega ja armastav kaasa, vanemad, lähedased ning sajad tuhanded televaatajad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles