Evelyn Mikomägi: selleks, et saada modelliks, ei pea nälgima!

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Mikomägi
Evelyn Mikomägi Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Modelliagentuuri Living Models tegevjuht ja endine Miss Estonia Evelyn Mikomägi ütles, et modelliks saamiseks ei pea nälgima.

Naise sõnul on selle kohta, mida modellina läbilöömiseks sööma peab, igasuguseid legende, kirjutab ajakiri Naised.

«Selleks, et saada modelliks, ei pea absoluutselt nälgima. Vastupidi, see on tervisele väga kahjulik. Modellid võivad süüa kõike, kuid mõistlikus koguses,» nentis Mikomägi.

Mikomägi kinnitusel arvatakse kõige sagedamini, et modellid lihtsalt nälgivad.

Toitumismüütide ümberlükkamiseks korraldas Mikomägi koos agentuuri Baltic Models juhtiva Victoria Kassiga kõikidele modellidele ja modelliks pürgida ihkajatele mõeldud tervisepäeva.

Mikomägi üritusel esines ka Tallinna Ülikooli toitumisteadlane Raul Mardi, kes rääkis toitumispüramiidist ja näidistreeningu andis tantsutreener Monica Tuvi.

«Minimaalne kaloraaž, millest vähem 15 – 18-aastane neiu kindlasti süüa ei tohiks, on 1550 kilokalorit päevas. Üldiselt aga vajavad selles vanuses noored kuni 2000 kilokalorit päevas,» sõnas Mardi.

Tasakaalustatud toitumise põhimõtteid võiksid järgida ka kõik üle kolmekümnesed naised, kes tahavad säilitada endist tütarlapselikku joont.

Nimelt hakkab naise keha pärast 30. eluaastat lihasmassi kaotama. Ilma trennita kaotab inimene iga kümne eluaasta jooksul kolm kilogrammi lihasmassist, mis asendub lihtsalt rasvkoega. Aeglustub ka inimese põhiainevahetus ja seega tema võime kaloreid põletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles