Video: hiina «Madeleine McCann» leiti 24 aastat hiljem üles

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kang Ying, sünninimega Wang Qifeng
Kang Ying, sünninimega Wang Qifeng Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Hiina edelaosas Sichuani maakonna pealinnas Chengdus elavate Wangide kolmeaastane tütar kadus 24 aastat tagasi kui pere oli turul oma aiasaadusi müümas.

Ostjaid oli palju ja väike Wang Qifeng läks omapäi jalutama, teatab bbc.com.

Kui vanemad märkasid, et tütar on kadunud, teatasid nad ta kadumisest politseile ja politsei asus last ümbruskonnast otsima, kuid ei leidnud.

Wang Qifeng lapsena
Wang Qifeng lapsena Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Vanemad panid lapse otsimisteate nii kohalikesse kui Hiina teiste paikade ajalehtedesse, saades palju vihjeid Qifengi välimusega tüdruku nägemise kohta, kuid need vihjed ei viinud lapse leidmiseni.

Kadunud tüdruku isa Wang Mingqing asus kolm aastat tagasi tööle taksojuhina, jagades klientidele visiitkaarte, mille ühel poolel olid tema kontaktandmed ja teisel poolel ta tütre andmed. Tütre kadumisteade oli kleebitud ka auto tagaklaasile.

Wang Mingqing
Wang Mingqing Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Hiina meediale hakkas Wang Qifengi kadumine möödunud aastal huvi pakkuma ja seda kajastati ulatuslikult, kuna aasta aastalt on kasvanud lapseröövijuhtumid.  

Sichuani politseiga võtsid kontakti mitu noort naist, kes arvasid, et just nemad on Wangi pere tütar, kuid DNA-testid näitasid, et ei olnud.

2017. aasta märtsis tegi Sichuani politsei Wangide tütrest arvutipildi, milline ta võib praegu välja näha ning see levis nii meedias kui sotsiaalmeedias.

Sichuanist tuhandete kilomeetrite kaugusel elav Kang Ying nägi sotsiaalmeedias levinud politseijoonistust ja arvas, et sellel on kujutatud teda.

Kang Ying, sünninimega Wang Qifeng
Kang Ying, sünninimega Wang Qifeng Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ta kontakteerus Wangide perega ja lasi teha DNA-testi, mis näitas, et ta on Wangide tütar, kes kadus aastaid tagasi.

Kang saabus täna, 3. aprillil koos oma abikaasa ja kahe lapsega Chengdusse, kus kohtus taas oma bioloogiliste vanematega.

«Teadsin aastaid, et mul ei ole õiget ema ega isa, kuid tegelikult on küll. Otsisin oma vanemaid aastaid nagu nemad otsisid mind,» lausus hiinlanna meediale.

Kang selgitas, et pärast vanematest lahku sattumist viis politsei ta lastekodusse, sealt adopteeris ta üks pere ja ta sattus elama Chengdust 20 kilomeetri kaugusele. Täiskasvanuks saades kolis ta sealt tuhandete kilomeetrite kaugusele Jilini provintsi.  

Briti meedia võrdles Hiinas aset leidnud lapsekadumisjuhtumit kolmeaastase briti tüdruku Madeleine McCanni kadumisega 2007. aasta mais Portugalis Praia da Luzis. Hoolimata otsingutest ei ole seda last seni leitud.

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix

Madeleine McCanni vanemad Gerry ja Kate McCann ei ole kaotanud lootust oma tütar kunagi leida.

Kate ja Gerry McCann
Kate ja Gerry McCann Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles