Liina Kersna: kui surm on väga lähedal, saavad asjad selgeks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe arvamusliidrite lõuna 2018. Pildil Vahur ja Liina Kersna.
Postimehe arvamusliidrite lõuna 2018. Pildil Vahur ja Liina Kersna. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigikogu liige Liina Kerna annab värskes Naistelehes intervjuu, milles räägib muuhulgas ka oma abikaasa raskest haigusest ja sellest, kuidas perekond sellega toime tuleb. 

Liina (38) abikaasa Vahur Kersna (55) sai 2007. aastal diagnoosi, et põeb müeloomtõbe, mis on sageduselt teine diagnoositav verevähi vorm. See on pahaloomuline kasvaja, mida iseloomustab plasmarakkude kontrollimatu paljunemine nii luuüdis kui ka mujal organismi kudedes. Müeloom pole ravitav, kuid seda on võimalik erinevate ravimeetoditega kontrolli all hoida.

«Ma väga palju haigustest ei taha rääkida, sest minu arvates ei tohi sa end samastada oma haigusega. See ei tohi saada sinu omaks. See peab olema keegi, kellega sa toimetad oma igapäevaseid toimetusi ja püüad hakkama saada, aga see ei ole sina,» sõnas Vahur Kersna aastaid hiljem Kadrioru kunstimuuseumis toimunud intervjuus. Loe toonast intervjuud SIIT!

Riigikogu liige Liina Kersna tõdebki nüüd, et kui surm on inimestele väga lähedal, siis saavad kõik asjad selgeks. 

Loe täispikka refereeritud artiklit Naistelehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles