Leheküljed langesid aprillipila lõksu: James Cameron teeb «Avatar 4» Eestis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Avatar».
Kaader filmist «Avatar». Foto: Anonymous/AP/Scanpix

Filmilehekülg IMDb haaras kinni internetiväljaande Estonian World kirjutisest, mille kohaselt tuntud režissöör James Cameron kavatseb teha veel «Avatari» filme ning «Avatar 4» tehakse Eestis.

Tegemist oli aprillinaljaga, mis tundus tõesena, kuid selles oli ka nüansse, mis panid uudise tõeväärtuses kahtlema. 

Loo kohaselt teatas Cameron 31. märtsil Hollywoodis toimunud pressikonverentsil, et tal on sõbrad, kes asusid elama Lõuna-Eestisse ja nad rääkisid talle sealseid rahvajutte, mis on vaimustavad.

James Cameron
James Cameron Foto: ROBYN BECK/AFP/Scanpix

Režissöör kuulis, et Eesti lõunaosas on olemas Navi küla, mis sobib ideaalselt uue «Avatari» filmi süžee ja tegelastega.

IMDb kirjutab: ««Avatar 4» koht teada! Suurepärane! James Cameron töötab «Avatari» järgede kallal. Ta avalikustas 31. märtsi pressikonverentsil, et «Avatar 4» võetakse üles Eesti Navi küla juures».

Kaader filmist «Avatar». Pildil Neytiri, kellele andis hääle Zoe Saldana
Kaader filmist «Avatar». Pildil Neytiri, kellele andis hääle Zoe Saldana Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX

Sama nalja lõksu läks ka meelelahutuslehekülg FirstPost, mille kohaselt hakkas Cameron tundma huvi Eesti kultuuri ja looduse, eelkõige põlispuude vastu, kuna ka «Avatari» tegelaste navide elu käib kodupuude ja looduse ümber.

«Kui Cameron kuulis, et paganausulised eestlased kummardasid jumal Tharapitat (Taarat) ning looduskauneid kohti, allikaid, kivilahmakaid ja metsapaiku, sai ta aru, et tal on uue «Avatari» tegemiseks alus olemas,» teatab netiväljaanne. 

Sam Worthington Jake Sullyna ja Zoe Saldana Neytirina
Sam Worthington Jake Sullyna ja Zoe Saldana Neytirina Foto: HO/Reuters/Scanpix

«Avatar» on režissöör James Cameroni ulmefilm, mis valmis 2009. aastal. tegevus toimub 2154. aastal, mil merejalaväelane Jake Sully, keda kehastab Sam Worthington, läheb kunstliku keha ehk avatari abil Pandora nimelisele planeedile, et uurida selle põliselanike navide eluviisi ja kultuuri.

Sam Worthington Jake Sullyna
Sam Worthington Jake Sullyna Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX

Navisid ähvardab häving, kuna inimesed tahavad saada navide unobitaniumi. Navide kultuuri sisse elanud ja navi Neytirisse (Zoe Saldana) armunud Sully peab valima, kas kaitseb navisid või hävitab nad.

Navi külas asub Eestis Võru maakonnas Võru vallas. Koht on tuntud Silmalätte allika ja 4000 aasta vanuse kivikirve poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles