Naine avastas, et ta isa on ema kunagine viljakusarst

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljakusarst
Viljakusarst Foto: Wavebreakmedia ltd/PantherMedia / Wavebreakmedia ltd/Scanpix

Ameerika Ühendriikides elav noor naine avastas genealoogialehekülje ancestry.com ja DNA-testi abil, et ta isa on tema ema kunagine viljakusarst.

36-aastane Kelli Rowlette andis reproduktiivspetsialist Gerald Mortimeri Idaho kohtusse, teatab The Sun.

Rowletti vanemad pöördusid 1980. aastatel  Idaho Fallsis tegutsenud Mortimeri poole, kuna neil oli lapsesaamisega raskusi ja nad lootsid, et viljakusarst saab neid aidata.

Arst pidi viljastama naispatsiendi ta mehe spermat kasutades, kuid nüüdne DNA-test näitas, et arst kasutas naise viljastamiseks oma spermat.

Spermatosoid ja munarakk
Spermatosoid ja munarakk Foto: Jesper Klausen/PantherMedia / Jesper Klausen/Scanpix

Aastatetagustest meditsiinidokumentidest ilmnes, et paar oli nõus arsti pakkumisega lisada naise abikaasa spermasse mõne doonori spermat, kus olid väga elujõulised spermatosoidid.

Paar eelistas hea tervise ja sportliku eluviisiga pikka kasvu üliõpilase spermat.

Rowlette’i sõnul vedas arst ta vanemaid alt, kuna rasestas ta ema oma spermaga. Lisaks aitas nimetatud arst ka ta maailma, mis on tema jaoks väga häiriv fakt.

Rase
Rase Foto: Craig Robinson/PantherMedia / Craig Robinson/Scanpix

«Viljakusarst Mortimer valetas, et mu vanemad ei taha spermadoonorist mitte midagi teada. See arst kasutas mu ema ära, viljastades ta teadlikult oma spermaga. Mortimer varjas, et olen ta bioloogiline tütar,» teatas ameeriklanna.

Rowlette leidis oma nimega sünnitunnistuse, millel on Mortimeri allkiri isa tähistavas kohas.

Ameeriklanna sõnul on tal õigus viljakusarst kohtusse kaevata, kuna see arst eiras arstieetikat, valetas patsiendile ja tegeles pettusega.

Mortimer ei ole enda kohtusse kaebamist kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles