Inspiratsiooniks Viinalassile: Iris, Rubi ja Kuu ehk ülevaade nimedest, mis meie tele-ja lavanäod oma lastele pannud (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomi ja Annu Rahula
Tomi ja Annu Rahula Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Daniel Levi Viinalass kuulutas äsja sotsiaalmeedias, et nad abikaasaga otsivad peagi sündivale tütrele nime ning kõik pakkumised on teretulnud. Elu24 tegi kiirülevaate Eesti tuntud paaride hiljuti sündinud lastest ja nende nimedest.

Muusik Maarja-Liis ja tema muusikamänedžerist elukaaslane Fred Krieger võisid aasta alguses tervitada uut perelisa. Tütre sünni ja lapseootuse osas pole Maarja kuigi palju avaldanud. Kuigi teada on, et tita sai nimeks Iris, pole kumbki vanem nimevalikut kommenteerinud. Nii eesti keeles kui mitmetes teistes on sel aga kaunis tähendus, näiteks Kreeka-Rooma mütoloogias «värviline», «vikerkaar» ja heebrea keeles «lill».

 

#iris #meietibu #happyholidays

A post shared by Maarja-Liis Ilus (@maarjaliisilus) on

Muusikutest superduo Tanja Mihailova-Saar ja Mikk Saar võtsid vastu oma pisipoja 16. veebruaril. Kuni ametliku nime saamiseni kutsusid värsked vanemad last hellitavalt «Väikseks Bossiks». Tanja sõnul ei ole valiku juures mingit erilist lugu. Pärast üle 3000 nime läbi sirvimist otsustati kindlaks jääda nimele, mis on  lihtsasti hääldatav ja kena kirjapildiga: Teodor

Möödunud aasta 28. juunil nägi ilmavalgust Tomi ja Anni Rahula esimene ühine tütar kelle nimeks sai Rubi. Pisike preili on vanemate rõõmuks praegu tegemas ka oma esimesi samme. Uhke pere jagas sellest klippe ka oma jälgijatega Instagramis. Oma poolõe – Agathe Vegaga võrreldes on laps saanud suhteliselt tagasihoidliku valiku osaliseks. Instagrami jälgijatele tutvustati teda kui paari «pisikest kristalli».

Moelooja Liisi Eesmaa tõi eelmise aasta 7. mail ilmale tulevase südametemurdja. Koos elukaaslase Madis Ligemaga otsustati poisile anda nimi, mida Liisi nägi unes veel enne lapseootele jäämist. Võimsa taevakeha järgi nimetatud posiklutt, Kuu, on tõeline ilmakodanik. Vähem kui aastase eluaja jooksul on ta kogenud palju seiklusi, mille hulgas vanematega seltskonnaürituste väisamine ja kuu aega koos emaga Aasias elamine.

 

Life at Blue Lagoon #kuupoiss

A post shared by Liisi Eesmaa (@liisieesmaa) on

Näitleja, muusik ja joogaõpetaja Marilyn Jurman astus eelmise aasta kevadel esmakordselt emme-kingadesse. Naine on öelnud, et pani enda meelest lapsele väga erilise nime – Rumi Aurora Saft. Võõrapärane nimi pani ehmuma ka Marilyni vanaema. Noorele emale teadmata tõi möödunud ja käesolev aasta väikestviisi staaride-beebiboomi nii Eestis kui välismaal ja väike tüdruk sirgub teiste sarnases stiilis nimetatud lastega ja on nimekaimuks suisa ühele Beyoncé-i kuulsast kaksikust. Aurora sai pandud parima sõbranna auks ning Rumi on näitlejanna enda kunagine hüüdnimi. Peab tõdema, et 2018. aasta kontekstis pole nimi sugugi karjuvalt ebatavaline.

Esmakordselt isaks saanud teleajakirjanik Indrek Treufeldti abikaasa Kaire tõi 16. detsembril ilmale poisslapse kellele pere otsustas panna väärika nime Hugo. Nimi olevat mõtteis mõlkunud juba enne ta saabumist ja kuigi see vana eesti nimi on nende suguvõsas varem esinenud, ei valitud nime otseselt kellegi järgi.

Detsembris teatas õnnelik vanaema Erika Salumäe, et Grand Uustalude perre on oodata lisa. Praegu veel kõhubeebi, Geanu saab vennaks veidi üle aasta vanusele Neytirile, kelle ristiemaks Krista Lensin. Kogu perekond paistab silma eriliste nimedega. Erika Salumäe tütar kelle sünninimeks Sirli, vahetas selle Shanti vastu. Abikaasa Gowrile panid tavalise kõla kuid huvitava kirjapildiga nime tema vanemad Lauri ja Ulvi.

12. augustil pisitütre emaks saanud Ines-Karu Salo ja abikaasa Armin Salo pärjasid oma silmarõõmu printsessile sobiliku nimega Isabel. Oma lapsest rääkides on Ines alati ettevaatlik ja delikaatne, seega pole avalikult arutletud ka valiku isiklikest tagamaadest. Ilus kahtlemata!

 

Yess, I’m 5 months now! #lionbaby ?

A post shared by Ines Karu▫️Salo (@ineskarusalo) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles