Bondi tüdruk tuleb Eestisse: FIA presidenti saadab Tallinnas filmitähest kihlatu (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvahelise Autoliidu FIA presidenti Jean Todti saadab tema neljapäeval algaval Eesti visiidil kihlatu Michelle Yeoh, kes sai kuulsaks Bondi tüdrukuna filmis «007 ja igavene homme».

72-aastane Jean Todt hakkas 55-aastase Malaisiast pärit näitlejanna Michelle Yeoniga deitima juba aastal 2004. Paar varjas toona oma suhet kiivalt meedia eest. Neli aastat hiljem avalikustasid nad oma kihluse, kuid tänaseni ei ole nad abiellunud.   

Esimest korda astus näitleja Michelle Yeoh kaamerate ees üles 1984.aastal telereklaamis koos Jackie Chan-iga. Paljud näitleja rollid on seetõttu eeldanud võitluskunstide oskust. Staar on tegelikult õppinud hoopis tantsu, võrratud võitlusstseenid on osa Yeoh`i näitleja-andest.

Maailmakuulsuse saavutas Yeoh 1997. aasta Bondi filmiga «Tomorrow Never Dies». James Bondi filmis «Tomorrow Never Dies» mängis ta Bondi-tüdrukut Wai Lin`i: 

Yeoh`i siiani kuulsaimaks filmiks on 2000. aasta parima võõrkeelse filmi Oscari laureaat «Tiiger ja draakon»:

Enne seda on näitleja mänginud mitmes menufilmis näiteks «Once a Cop»:

Yeoh ei tegele vaid näitlemisega, tal on ka oma produktsioonifirma. Michelle Yeoh on muuseas valitud ka ÜRO ülemaailmse liiklusohutuse ja ÜRO arenguprogrammi hea tahte saadikuks. 

Jean Todt on autospordi sõpradele lisaks FIA presidendi ametile tuntud kui endine tipptasemel kaardilugeja ning Peugeot rallimeeskonna ja vormel 1 meeskonna Scuderia Ferrari motospordidivisjoni juht.

Eesti visiidi raames osaleb Jean Todt liiklusohutuse teemalisel ümarlaual ja MOMU Mootorispordi muuseumi avamisel Turbas. Lisaks on planeeritud kohtumine Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratasega. Yeoh osaleb mõlemal päeval kõikidel üritustel koos Todt`iga.

Todt on varemgi Eestis käinud - 2011. aastal külastas ta riiki seoses Eesti autospordi 90 aasta juubeliga. Loe selle visiidi kava lähemalt SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles