Silmailu kõigile ehk kauneimad Bondi-tüdrukud läbi aegade

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvahelise Autoliidu FIA presidenti Jean Todti saadab tema täna algaval Eesti visiidil kaunis kihlatu Michelle Yeoh, kes sai kuulsaks just Bondi tüdrukuna filmist «007 ja igavene homme». Seetõttu tegi Elu24 ülevaate kõige kaunimatest Bondi-tüdrukutest läbi aegade.

James Bond on Ühendkuningriigi Tema Kuningliku Kõrguse Secret Intelligence Service'i agent, kelle lõi endine Teise maailmasõja aegne Suurbritannia sõjalaevastiku Admiraliteedi Luureosakonna töötaja ja hilisem kirjanik Ian Fleming 1952. aastal. Loe rohkem SIIT!

Esimene filmiekraniseering kuulsast salaagendist James Bondist jõudis kinolinale aastal 1962. Sarmantse ja salapärase Bondi tegelaskuju ümber on keerelnud nii kuulirahe kui kütkestavad naised.

Ursula Andress - Šveitsi näitlejanna kehastus kütkestavaks Honey Ryderiks esimeses Bondi filmis «Dr. No», aastal 1962. Kaunis blondiin kinnistus kaadris, mil astub välja Kariibi mere lainetest, seljas moehitiks saanud valged bikiinid.

Sean Connery ja Ursula Andress filmi «Dr. No» võtetel
Sean Connery ja Ursula Andress filmi «Dr. No» võtetel Foto: General/Scanpix

Claudine Auger - Pranstlannast näitleja mängis 1965. aastal filmis «Keravälk» Sean Connery võluvat partnerit. Naine kehastus filmis kauniks Domina Vitaliks.

Claudine Auger
Claudine Auger Foto: Rights Managed/EON PRODUCTIONS / Ronald Grant A

Tanya Roberts - Ameerika filmiprodutsent ja näitlejanna mängis 1985. aastal filmis «007: Surma palge ees» tegelaskuju Stacey Suttonit. 

Roger Moore, Tanya Roberts ja Grace Jones. Roberts mängis Bondi tüdrukut 1985. aastal
Roger Moore, Tanya Roberts ja Grace Jones. Roberts mängis Bondi tüdrukut 1985. aastal Foto: ALEXIS DUCLOS/AP

Michelle Yeoh - Malaisia päritolu kaunitar mängis 1997. aastal filmis «007 ja igavene homne», milles tegi oma Hollywoodi filmidebüüdi Pierce Brosnani kõrval. Naine mängis filmis Wai Lin'i. 

PIERCE BROSNAN ja MICHELLE YEOH
PIERCE BROSNAN ja MICHELLE YEOH Foto: AFP / Scanpix

Denise Richards - Pierce Brosnani partner filmis «007: Liiga kitsas maailm» oli Ameerika näitlejanna, kes mänmgis filmis Dr. Christmas Jones'i. 

Denise Richards
Denise Richards Foto: Scanpix

Halle Berry - «Surra veel üks päev»  tõi kinolinale esimese mustanahalise Bondi tüdruku. 2002. aastal linastunud filmis mängis Hollywoodi näitleja Halle Berry Jinx Johnsonit. 

Halle Berry, mängis Bondi tüdrukut 2002. aastal
Halle Berry, mängis Bondi tüdrukut 2002. aastal Foto: /AP

Eva Green - «Casino Royale» filmis 2006. aasstal mängis Prantsuse näitleja ja modell tegelaskuju Vesper Lyndi. 

Eva Green 
Eva Green Foto: Scanpix

Monica Belucci - Itaalia näitleja mängis 2015. aastal filmis «007 Spectre» koos Daniel Craigiga. Belucci tegelaskuju oli Lucia Sciarra ning ta filmis kaasa tehes 51-aastane. 

Monica Belucci
Monica Belucci Foto: Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles