Oska end hoida: 5 peamist põhjust, miks inimesed reisil olles hukkuvad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tais
Liiklus Tais Foto: Ivan Tykhyi/PantherMedia / Scanpix

Maailma avastamine pole kunagi olnud nii ohutu kui praegu, kuid sellegipoolest õnnetusi juhtub ning statistiliselt hukkub turiste mõningatel põhjustel rohkem kui teistel.

Kõige rohkem kiputakse reisides kartma lennuõnnetusi, metsikuid loomi ja terrorirünnakuid, kuid tegelikkuses on reisil olles neil põhjustel hukkumise tõenäosus kaduvväike. 

Arvestades, kui paljud inimesed tänapäeval reisivad, on välismaal olles hukkunud inimeste arv tegelikult madal ning põhjust reisimise ees hirmu tunda ei ole. Pigem on hukkumiste põhjused reisil olles üsna sarnased neile, mis ka kodumaal ette võivad tulla.

Matadore Network on ülevaateks kokku kogunud peamised põhjused, miks Ameerika turistid välismaal olles on hukkunud.  

1. Liiklusõnnetused

Kõige rohkem hukkub turiste liiklusõnnetustes, mis polegi ehk kuigi üllatav. Samamoodi on liiklusõnnetuste surmade arv suur ka kodumaal olles. Liiklusõnnetuste hulka loeti nii auto- kui ka ühistranspordivahenditega juhtunud õnnetused, rattaõnnetused ja mootorrattaõnnetused. Reisil hinge heitnud turistidest hukkus mullu liiklusõnnetustes näiteks terve kolmandik.

2. Kallaletungid

Tapmised kallaletungi tagajärjel pole enamasti otseselt turistidele suunatud ning on põhjustatud pigem valel ajal vales kohas olemisest. Reisides piirkondadesse kus üldine kuritegevuse tase on kõrge, on ka turistil suurem tõenäosus probleemidesse sattuda. Näiteks on paljud turistid hukkunud Mehhikos narkosõdade keskele sattudes või Filipiinidel, Dominikaani Vabariigis ja Haitil kõrge kuritegevuse tasemega piirkondades.

3. Enesetapud

Suur osa võõrsil aset leidnud surmadest on põhjustatud turistide enda käe läbi. Palju enesetappe tehakse Saksamaal, Tais, Mehhikos, Koreas ja Jaapanis.

4. Uppumissurmad

Üks kaheksast välismaa surmadest on olnud uppumise tõttu rannas. Võõra veekogu ääres on alati oht olemas, kuid ookeanide äärde reisides ei oska turistid tihti tugevate lainete ja hoovuste jõuga arvestada.

5. Muud põhjused

Mitte ükski teine põhjus ei moodustanud võõrsil aset leidnud surmadest olulist osa. Näiteks terrorismi tõttu hukkunuid oli vaid üks protsent ning sama paljud hukkusid uimastite üledoosi tõttu. Alla protsendi hukkunuid oli veel looduskatastroofide tõttu, lennuki allakukkumise tõttu ja laevaõnnetustes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles