Saksa hipibänd Blackberries: me ei ela mingit glamuurset rokkstaari elu

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Saksa hipi-bänd Blackberries. Vasakult: Piet, Joscha, Julian ja Sebastian
Lääne-Saksa hipi-bänd Blackberries. Vasakult: Piet, Joscha, Julian ja Sebastian Foto: Promopilt

Eile andis Tallinn Music Weeki (TMW) raames Telliskivis Kivi Paber Käärid laval vaimustava kontserdi Lääne-Saksamaalt pärit psühhedeelset muusikat viljelev bänd Blackberries. Poisid rääkisd Elu24le, milline on hipi-muusikute elu tänapäeva Saksamaal.

Blackberries on neljaliikmeline psühhedeelse muusika kollektiiv Kölnist. Bänd on üles kasvanud varase motowni, 1960ndate keskpaiga popgruppide, hüpnootilise psühhedeelia ja saksa krautroki peal. Segades neid mõjutusi enda muusikalise visiooniga, loovad nad unikaalse energiaga muusikat.

Blackberries on neopsühhedeelsete kogemuste, meeldejäävate käikude ja taltsumata esteetika kokkumäng, mis liigub oma lendava vaibaga lõputu enese taasavastamise radadel. Nende muusikas on hämmastavaid sarnasusi briti supergrupiga The Last Shadow Puppets. 

Bändi liikmed Julian, Piet ja Joscha ja Sebastian kinnitavad, et vaatamate nende kasvavale populaarsusele Saksamaal, peavad nad kõik tegema ka tavalist päevatööd. «Me ei saa endale lubada sellist glamuurset rokkstaari elu,» ütlevad nad. Bändi trummar Sebastian töötab igapäevaselt näiteks muusikafestivalide korraldamisega.

Blackberries
Blackberries Foto: facebook

Kui uurisime, keda bändipoisid ise TMW raames kuulanud on või kavatsevad, selgus et nad kuulasidki vaid oma kaasesinejaid, nende seas Eesti indiebändi Ouu. Neid vaimustaski see omapärane Eesti bänd, millest nad varem midagi kuulnud ei olnud. Blackberries sai viis nädalat enne Tallinna sõitu Saksamaa valitsuselt kinnituse, et nende konserti toetatakse ja alles nädal enne Tallinn Music Weeki oli siiasõit kindel. Seega ansamblil suuri networkimise plaane ei olnudki tehtud. 

«Meid see networkimine väga ei huvitagi, sest siin on rohkem Ida-Euroopa bändid, kes kindlasti tuleks Berliini, aga meie oleme ju Kölnist,» seletab Sebastian. «Aga samas on tore, kui tundmatud Läti bändimehed rääkima tulevad ja lausa kaela langevad,» naerab ta väites, et nende järgmine eesmärk on hoopis tutvuda Tallinnaga. Bänd on elevil, et saab näha Tallinna vanalinna ja rokkarid lubavad ahhetada ja nautida nagu korralikud turistid Kölni Toomkiriku jalamil. 

Blackberries saabus Tallinna
Blackberries saabus Tallinna Foto: Instagram

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles