Video: rinnahoidjata kooli läinud tüdruk pidi rinnanibudele teibi panema (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lizzy Martinez
Lizzy Martinez Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameerika Ühendriikides Floridas Brandentoni Braden Riveri keskkoolis õppiv teismeline tüdruk läks sel esmapäeval, 9. aprillil kooli rinnahoidjata ja sai kooli juhilt käsu rinnanibudele teip panna, kuna ta rinnad olid õppetöös segavaks faktoriks.

17-aastase Lizzy Martinezi sõnul kandis ta sel päeval pikkade varrukatega ja laia sportlikku pluusi, mille alt tema arvates rinnad eriti näha ei olnud, teatab brandenton.com.

Martineze sõnul oli talle üllatuseks, kui ta järsku kutsuti koolijuhi Violeta Velazquese kabinetti. Tüdruk ei osanud arvata, et rinnahoidja puudumine toob kaasa selle, et klassikaaslased lähevad tema peale kaebama.

Lizzy Martinez ja kool, kus ta õpib
Lizzy Martinez ja kool, kus ta õpib Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Kooli juht käskis mul spordipluusi alla panna särk. Mul oli üks selline kaasas ja ma tegin seda, kuid juht ei jäänud ikka rahule. Tema arvates paistsid mu rinnad, eelkõige nibud ikka liiga välja,» sõnas tüdruk.

Lõpuks saatis Velazquez Martineze kooli medõe juurde, kes juhi käsul andis tüdrukule neli plaastrit, kummalegi nibule kaks.

Lizzy Martinez
Lizzy Martinez Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Info juhtunu kohta jõudis kohalikku haridusametisse, mille esindajate teatel oleks koolijuht pidanud olukorra delikaatsemalt lahendama, kuid koolijuhil oli õigus õpilast korrale kutsuda, kuna ta riietus ei vastanud reeglitele ja oli kaasõpilaste jaoks häiriv.

Õpilaste riietusreeglite kohaselt tuleb kanda puhtaid ja õiges suuruses rõivaid, mis ei ole väljakutsuvad ega paljastavad. Samas ei ole seal ühtegi sõna selle kohta, et tüdrukutel peab rinnahoidja seljas olema.

Kool teavitas juhtunust Martineze ema Kari Knopi, kes oli üllatunud.

«Saan aru, kui koolijuht oleks mees, kuid siinsel juhtumil oli naine. Ma ei saa tema seisukohast aru,» teatas ema.

Ema tõi tütre koolist ära ja üritas  kooli juhtkonnaga vestelda, et asi lahendada, kuid ta ei jäänud juhtide selgitusega rahule.

Knop pöördus juhtumis Manatee maakonna juhtiva haridusametniku Willie Clarki poole, et ta tütart tabanud probleem lahendada.

Eile, 11. aprillil kohtus ema Clarki vahendusel kooli juhi, medõe ja vanemõpetaja Sharon Scarbrough’ga. Pooled üritasid selgitada oma seisukohta.

«Kool ei peaks ühte tüdrukusse suhtuma nii, nagu ta oleks ise süüdi, et loodus on talle rinnad andnud. See on väga seksistlik suhtumine,» teatas ema.

Skandaali keskpunktis oleva Martineze sõnul ei kanna ta protestiks enam rinnahoidjat. Ta kirjutas Twitteris, et kool peaks lõpetama ta keha seksualiseerimise.

Tüdruk postitas sotsiaalmeediasse fotod spordisärgist, mille all tal rinnahoidjat ei olnud.

Lizzy Martinez
Lizzy Martinez Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Kaasõpilased, kes minu peale kaebasid, minu üle naersid või taga rääkisid, peaksid saama aru, et probleem ei ole mitte minus. Ühiskonnas on levinud naisekeha naeruvääristamine ja sellesse seksistlikult suhtumine,» teatas Martinez.  

Rinnad
Rinnad Foto: Piotr Stryjewski/PantherMedia / Piotr Stryjewski/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles