Laevakaptenid ja joogaõpetajad ehk kohalike kuulsuste omapärased hobid (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajakirjas Pere ja Kodu tunnistas muusik Stig Rästa, et plaanib saada kapteniks. Elu24 teeb põneva ülevaate Eesti kuulsustest, kellel on üllatavad hobid, millest nii mõnelgi on välja kasvanud uus amet. 

Taavi Rõivas - Kes teeb, see jõuab! Endine peaminister Taavi Rõivas õppis riigitoimetuste ja kahe lapse kasvatamise kõrvalt selgeks uue ameti.

«Väikelaevajuhi kursuse teooria osa on praeguseks läbitud ja eksam kenasti sooritatud, praktikaosa kursusest ootab jää minekut,» tunnistas Rõivas ajakirjale Kroonika 2017. aastal, et osaleb väikelaevakapteni koolitustel.

Yoko Alender - 38-aastane riigikogu liige Yoko Alender on lisaks arhitekti- ning poliitikuametile omandanud uue ja huvitava elukutse.  Naisest on saanud värskelt diplomeeritud joogaõpetaja, kes jagab iidse kunsti tarkust kõikidele soovijatele. 

Evelin Samuel - Varasemalt laulja ja ajakirjanikuna leiba teeninud Evelin Samuel omandas 2013. aastal uue eriala - keraamika. Naine tutvustab oma keraamikasse voolitud maailmavaadet veebilehel EvelinSamuel.com. 

Merlyn Uusküla - Lauljanna Merlyn üllatas 2015. aastal, kui hakkas ehtied valmistama. Esialgu tegeles naine sellega vaid kingituste tegemise näol, ent sõprade soovitusel võttis ta selle tõsisemalt ette ning avas oma ehteäri Aurora Crystal.

Ehete loomise näol olen leidnud endale meeldiva hobi, millega luua enda ümber ilu ja harmooniat, kirjutab naine Aurora Crystali kodulehel. 

Marilyn Jurman - Näitleja Marilyn Jurman leidis näitlemise kõrvale endale uue kire - jooga ning 2015. aastal sai temast ametlikult joogaõpetaja. 2016. aastal kirjutas Naisteleht, et naisest on lisaks saanud veel ka maassöör. 

Getter Jaani - Nooruke lauljanna tunnistas 2016. aastal, et vaid laulmisega on raske ära elada. Varasemalt vabakutseliselt meikarina toimetanud Jaani asus 2016. aastal ilusalongi tööle. 

«Rõõmusõnumid! Tänasest alustab meie juures tööd armas Getter, kes teeb teile suure kirega ilusad 3D-kulmud, meigi või soengu,» seisis toona ilusalongi Bella Beauty Facebooki postituses. 

Hannah Ild - Helilooja ja muusik pani 2015. aastal püsti oma leivaäri ning toona sõnas naone, et loodab Neeruti nime kandvate toodetega anda Neeruti mõisale uut hingamist.  Ühtlasi sõnas ta, et on käsitööleiba pannud vaid kõige paremad koostisained ja kavatsused.

Ardo Kaljuvee - Fotograafi nähti jaanuarit öösiti taksot sõitmas, ent otseselt mees fotograafi ametit toona maha ei pannud. Tegemist oli mehe sõnul puhtalt eksperimendiga. Ardo osales Tartu Tudengipäevade raames sarnases lõbusas eksperimendis, kus neile jagati kaks žigulid taksodeks. Vanu vene autosid juhtisid tookord tütarlapsed ja Ardo sõitis neis filmijana kaasa. Ardo Kaljuvee kinnistas Elu24le, et raha teenib ta ikkagi fotograafina.

Stig Rästa - Muusik plaanib saada kapteniks. «Praegu ongi mul köögilaual suur kaart laiali, sirklid ja paralleeljoonlaud kõrval, ning õpin hoolega eksamiks,» rääkis muusik ajakirjale Pere ja Kodu. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles