GALERII! Hüvasti, värvidega lajatav eurobürokraat: suur ülevaade president Kaljulaidi stiilimuutusest

Britten Torstenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljud mäletavad päeva umbes poolteist aastat tagasi, kui presidendiks valitud Kersti Kaljulaid ilmus avalikkuse ette, seljas range lõikega tumesinine kleit. Nüüd on pilt märksa pastelsem, kuid kas veel midagi? Presidendi ihustilistide tööd võid hinnata Elu24 kokku pandud suurest galeriist.

Tänavu aprillis, mil president Kaljulaidil seisis ees visiit USAsse, hakkasid levima kuuldused selle kohta, et president on oma stilisti vahetanud. Uurisime, millest on tingitud võimalik vahetus ning kes abistab presidenti stiiliküsimustes.

Presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe kinnitas Elu24-le, et sellist ametikohta nagu ametlik stilist kantseleis ei ole. Samuti pole mehe sõnul presidendi stiilis muutusi ning tegu on vaid infomüraga.

Elu24 võttis ühendust ka stilist Karolin Kuusikuga, et ta hindaks presidendiproua üleüldist stilistikat, aga ka võimalikku stiilimuutust. 

«Tundub, et ta kannab päris palju sinist,» sõnab Karolin Kuusik Elu24-le. «Minu soovitus oleks hoida rohkem helesinise poole, sest leebem suund sobib talle paremini. Paistab, et ajaga ongi ta stiil üleüldiselt vist leebemaks muutunud.»

«Kuningannaga kohtumine on hea näide, kuidas pehmem stiil talle hästi istub,» jätkab Kuusik oma mõttekäiku. 

Tema Majesteet Elizabeth II ja Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid.
Tema Majesteet Elizabeth II ja Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid. Foto: Steve Parsons / PA Wire / PA Images / Scanpix

«Varem oli nagu rohkem sellist otsekoheste värvidega lajatamist. Kuid sellised murtud toonid (kas heledamad või tumedamad) näevad üldiselt kallimad välja, samas ka tagasihoidlikumad ja usaldusväärsemad.» 

Ka Kuusik usub, et presidendil otseselt stilisti palgal ei ole, ent kelleltki seda teenust järjekindlalt ikkagi tellitakse. «Asi polegi oskamises, vaid ajalises jõudmises,» sõnab ta.

Eesti presidendiks valitud Kersti Kaljulaid sõitis kolmapäeva Luksemburgi, et panna punkt oma tööle Euroopa Kontrollikojas.
Eesti presidendiks valitud Kersti Kaljulaid sõitis kolmapäeva Luksemburgi, et panna punkt oma tööle Euroopa Kontrollikojas. Foto: Jaanus Lensment

Elu24 võttis ühendust ka Anu Lensmentiga, kes on presidenti stiiliküsimustes nõustanud ning uuris, millest on tema otsused lähtunud ja kas ta presidendile ka praegu teenust osutab.

«Jah, osutan. Üldiselt ma seda väga ei kommenteeri, meil on kantseleiga selline kokkulepe,» sõnab Lensment. «Ma võin öelda näiteks disaineri, kelle loomingut president kandis, aga rohkem ma ei kommenteeriks.»

Küsimusele, kas president valib endale tõesti ise riietuse ning stilist annab vaid nõu, vastab Lensment, et tegu on meeskonnatööga, ent lõpliku otsuse teeb siiski president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles