5 sihtkohta, mida on kõige mõnusam avastada jalgrattaga

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moab
Moab Foto: Georg Hafner/PantherMedia / Scanpix

Ükskõik, kas sõidad mööda piltilusat jõekallast või kihutad vabakäiguga mägedes – jalgratta seljas näed ja koged puhkusel rohkem. 

Kuigi esmapilgul võib pedaalisõtkumine tunduda pealehakkamist nõudva pingutusena, tasub see end kuhjaga ära – ratturitele avanevad sõidu ajal kaunid vaated ning avastamisrõõmu pakuvad sihtkoha peidetud pärlid.

Majutusportaal Booking.com analüüsis sadade tuhandete kasutajate kirjutatud arvustusi, et leida viis enim mainitud reisisihtkohta, mida soovitatatakse avastada just rattasadulas.

Amsterdam, Holland

Amsterdam
Amsterdam Foto: Caro / Jan Lederbogen/Scanpix

Hollandi pealinn on kuulus selle poolest, et rattaid on seal kaks korda rohkem kui elanikke. Rattasõit on Amsterdamis osaks kohalikust eluviisist – kuhu iganes sa ka kahel rattal ei kulgeks, sa pole kunagi üksi.

Amsterdam jõudis rattasõbralike linnade tippu tänu oma võrreldamatult suurimale jalgrattateedevõrgustikule, välja arendatud marsruutidele ning tasasele pinnamoele. Rendi linnaratas ning kulge koos kohalikega mööda kanalipealseid või avasta Amsterdami kauneid parke. Kui soovid linnamelust puhata ning rattaga maaidülli nautida, sobivad selleks järgmised kõrgelt hinnatud sihtkohad: West-Terschelling, Schiermonnikoog, Nes ning Oost-Vlieland.

Kopenhaagen, Taani

Kopenhaagen
Kopenhaagen Foto: Mariusz Prusaczyk/PantherMedia / Scanpix

Kuigi hollandlased on ehk kõige tuntumad rattalembid, pole nad ainus rahvus, kes pedaalisõtkumist armastavad. Taani kuulub samuti parimate sihtkohtade hulka, kus ratta seljas ringi toimetada. Eriti kõrgelt selles vallas hinnatud Taani pealinna Kopenhaagenit, mis on end soovituste arvu poolest juba Amsterdami tuulde võtnud.

Kopenhaagen on samuti hästi jalgrattateede võrgustikuga kaetud ning paljud kohalikud majutusasutused pakuvad ratta rentimise võimalust. Kindlasti on proovimist väärt ka paar aastat tagasi spetsiaalselt jalgratturitele loodud kuulus ussikujuline rattasild nimega «cykleslangen».

Valencia, Hispaania

Valencia Hispaanias
Valencia Hispaanias Foto: Ivan Tykhyi/PantherMedia / Scanpix

Valencias on enam kui 80 kilomeetrit rattateid, mistõttu pole selle kõrge koht jalgrattasõbralike sihtkohtade edetabelis üllatuseks. Erinevalt kahest ülalmainitud linnast asub Valencia aga mõnusas vahemerelises kliimas, mis tähendab, et päikesekiired hellitavad rattureid aastaringselt. 

Moab, USA

Moab
Moab Foto: Georg Hafner/PantherMedia / Scanpix

Kogenud ratturid, kes soovivad vabas looduses ringi sõita, peaks pakkima oma mägiratta ja kiivri ning suunduma Utah osariigis asuva Moabi linna juures paiknevasse Archesi rahvusparki. Sealsetel liivakiviteedel seiklemine on ratturite jaoks eriliselt põnev. Nendel maailmaklassi radadel ringi tolmutades tasub silmad lahti hoida ka dinosauruste jälgede ja fossiilide ning moodsa kivikunsti suhtes.

Riva del Garda, Itaalia

Riva del Garda
Riva del Garda Foto: Herbert Esser/PantherMedia / Scanpix

Riva del Garda on küll väike linnake, kuid mägirattahooajal külastavad seda enam kui 40 000 reisijat ning 3000 sportlast, keda meelitavad sinna rattamessid, -maratonid ja -näitused. Riva del Gardas leidub mägirattaradu kõigile tasemetele, taustaks on hingematvad maastikud ning imekaunid loodusvaated.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles