Uus maailmalõpu daatum on 21. oktoober 2011?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harold Camping
Harold Camping Foto: SCANPIX

USA California äärmuskristlane Harold Camping ennustas, et maailmalõpp saabub 21. mail 2011.

Kuid see ennustus ei täitunud ja 200 miljonit kristlast paradiisi ei pääsenud, edastab Yahoo News.

Camping selgitas nüüd, et 21. mail alga viie kuu pikkune ettevalmistusperiood ning tegelik maailmalõpp tuleb 21. oktoobril sel aastal.

Mees vabandas eile, et ta on püüdnud daatumit nii täpselt välja arvutada kui võimalik.

Camping edastas uue daatumi tema asutatud  kristlikus raadiojaamas Family Radio International otsesaates «Open Forum».

See ei olnud esimene kord, mil ta pidi selgitama, miks ta ennustus ei täitunud.

89-aastane pensionil insener ennustas ka 1994. aastal maailmalõppu. Hiljem ta sõnas, et selle aastaarvu sai ta matemaatilise vea tõttu.

Camping tunnistas, et möödunud nädalalõpp oli tema jaoks väga raske. Kuna tegelik maailmalõpp jäi olemata, siis otsis ta lohutust piiblist neist kohtadest, mis kirjeldavad maailmalõppu.

21. mai olevat tema jaoks olnud mingil tasemel hingeline ja vaimne lõpp.

«Apokalüpsise saabudes hävineb Maa viie kuuga. Jumal ei pruukinud 21. mail veel tegutseda, kuid protsess on käivitunud,» selgitas kristlane.

Ameeriklase sõnul ta enam ennustusi ei tee ja hoiatusi ei anna. Ta kristlik raadiojaam mängib kristlikku muusikat ning edastab kristlikke tavasõnumeid kuni lõpuni ehk 21. oktoobrini.

Campingi raadiojaama töötaja Josh Ocasioni sõnul ei uskunud ta, et 21. mail tabavad Maad kataklüsmid, mis kõik elusa hävitavad.

«Mõtlesin, et kuna Camping tegi vea, siis tuleks tal seda avalikult tunnistada. Tegelikult ta ei teinud seda,» lisas Ocasion.

Paljud ameeriklased, kes Campingi ennustusse uskusid, on nüüd pettunud. Campingi jünger Jeff Hopkins tunnistas, et tema üle irvitati selle tõttu, et ta maailmalõpu kampaaniat läbi viia aitas.

«Uskusin piiblisse, kuid nüüd on seda raske teha. Tunne on selline nagu keegi oleks mind rusikaga näkku löönud,» lausus pensionil olev endine teleprodutsent Hopkins.

Camping kaitses end, et tema ega ka ta raadiojaam ei ole inimestele andnud juhtnööre, kuidas nad elama  või millesse uskuma peaksid.

«Igaüks valib uskumused vastavalt oma südametunnistusele ja arusaamadele. Samuti ei anna me ärialast või rahalist nõu. Meie edastama vaid jumala sõnumit,» lisas Camping.

Camping kinnitas, et ta ei loobu enne 21. oktoobrit oma maisest varast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles