Noortekeskuses kõlab alternatiivmuusika

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suund on Pluuto.
Suund on Pluuto. Foto: Ardi Truija

Reede, 3. juuni õhtul annavad Pärnu avatud noortekeskuse klubis-kohvikus IN üritusel “Valge öö” kontserdi värske kõlaga noorte alternatiivmuusika bändid.

Kontserdi korraldaja Erko Elblausi teatel astuvad kontserdil üles kolm kohalikku ansamblit: Sibyl Vane, Facelift Deer ja Suund On Pluuto ning külalisesinejana Viljandi ja Kolga-Jaani muusikaline kollektiiv Leinapeni.

Elblausi teatel on Sibyl Vane 2010. aastal Pärnus tegevust alustanud alternatiivmuusika ansambel, mis oma kõlapildis segab muusikastiile bluusist popini.

Bändi muusika põhineb laulva kitarristi Helena Randlahe loomingul. Koos temaga astuvad lavale bassist Heiko Leesment ja trummar Mark Kostrov. Bänd on lühikese aja jooksul leidnud palju positiivset vastukaja ja lähiajal on raadiotesse jõudmas ansambli verivärske singel “What’s My Name”.

Facelift Deeri moodustavad laulja Erko Elblaus, kitarristid Paal Piller ja Gertrud Luhaoja, bassist Aap-Eerik Lai ning trummar Renar Trummal. Selle aasta algusest tegutsev ansambel avaldas hiljuti singli “Harlequin”, mis on Elblausi kinnitusel saanud internetis palju positiivset vastukaja.

Kaks aastat tegutsenud rokkansambel Suund On Pluuto on andnud mitmeid kontserte ja kogunud juba korraliku fännibaasi. Ansambli moodustavad laulja ja kitarrist Romet Mägar, kitarrist Raul Ilbi, bassist Julius Koppel ja trummar Jakob Koppel.

Kohalike muusikute kõrval esineb noortekeskuse üritusel “Valgel öö” Kolga-Jaani ja Viljandi päritolu alternatiivrokikooslus Leinapeni, kes on Pärnus varemgi üles astunud.

Ansambli loominguliseks alustalaks on laulja ja kitarrist Arles Kangus, kelle isikupärane muusikaloome kannab endas kunagise Eesti kultusbändi Metro Luminali hõngu. Leinapeni on kahtlemata kvaliteetne ja hea avastus kõigile melomaanidele, nentis korraldaja.

Kuigi kontsert toimub noortekeskuses, ei ole sel vanuselisi piire ja oodatud on igas vanuses hea muusika sõbrad. Sissepääs on piletiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles