Miks istus minister Aab autorooli, kuigi naine teda manitses? (1)

Britten Torstenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab.
Jaak Aab. Foto: Arvo Meeks

Riigihalduse minister Jaak Aab jäi kuu aega tagasi autoroolis vahele alkoholi jääknähtudega ning kiiruse ületamisega. Nüüdseks on ilmnenud, et mees ei reisinud tol päeval üksinda ning istus rooli vaatamata elukaaslase manitsusele. 

Aab esines eile erakorralise avaldusega, kus tunnistas, et usaldas 11. märtsil Tartust koju sõitma asudes oma head enesetunnet, mis hiljem osutus ekslikuks. Minister ületas kiirust ning politsei tuvastas tal ka jääknähud. 

Elu24-le tuli vihje pealtnägijalt, kelle sõnul oli Aabil kaasreisijana kõrval ka naisterahvas. «Kas siis see naine ei saanud aru, mis toimub? Aab sõitis väga nahaalse ja ohtliku manöövriga pealtnägijast mööda, enne kui politsei lauskontrollile vahele jäi,» mõtiskleb Elu24-le vihje teinud inimene. 

Elu24 võttis ministriga ühendust ning uuris, kas mehe autos oli veel keegi ning miks kaasreisija meest takistada ei püüdnud. 

«Autos olin ma tõepoolest koos elukaaslasega,» kinnitas Aab. Mehe sõnul manitses elukaaslane teda ning uuris mitu korda, kas mees on rooli istumises kindel. «Ma oleksin pidanud teda kuulama,» tunnistas mees nüüd. 

«Aga minu enesetunne ütles, et mul pole sõitmisega probleemi. Ma polnud ju otseselt purjus, ma räägin päris ausalt. Need olid jääknähud, tol päeval ma ei olnud alkoholi tarvitanud, hindasin lihtsalt olukorda valesti,» sõnas mees Elu24-le.

Riigihalduse minister Jaak Aabi veres mõõdeti alkoholi 0,14 milligrammi liitri kohta ning vere alkoholisisaldus oli seega 0,28 promilli. Sõltuvusnõustaja Sven Reiter Libertase kliinikust selgitas Elu24-le, et selleks, et saavutada järgmiseks hommikuks 0,2-promilline alkoholisisaldus veres, on vaja juua 5 kuni 15 õlut, ent kõik oleneb siiski konkreetsest inimesest. Loe rohkem SIIT.

Aab kahetseb juhtunut väga sügavalt ega püüa ennast kuidagi õigustada. «Olen oma raske õppetunni saanud ning kutsun kõiki autojuhte vähimagi kahtluse korral mitte rooli istuma. Alkoholi tarvitamise tunnustega rooli istumine on vastutustundetu kõigi kaasliiklejate suhtes ning sellisele käitumisele puudub igasugune vabandus,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles