«Kodutunde» produtsent Nilov süüdistab politseid Lahteina surma avalikustamises (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Produtsent Kristi Nilov.
Produtsent Kristi Nilov. Foto: Kristi Nilov/Facebook

«Ehk siis politsei andis meediale info välja sotsiaalmeedia «kuulujuttude» baasil ja siiski ilma perekonna nõusolekuta,» lajatas telesaate «Kodutunde» produtsent Kristi Nilov oma 5. aprilli e-kirjas politsei ja piirivalveameti pressiosakonnale.

Nilovi jaoks oli pettumust tekitav asjaolu, et politsei- ja piirivalveameti pressiosakond oli päev varem kinnitanud teabepäringud esitanud Õhtulehe ja Postimehe ajakirjanikele, et Tallinna-Tartu maanteel aprilli lõpus avariis üliraskelt viga saanud naine suri haiglas. Tegemist oli «Kodutunde» saatejuhi Signe Lahteinaga ja selleks hetkeks oli naise surmast möödas ligi 12 tundi.

«Paraku olid avariis osalenud 40-aastase naise vigastused nii rasked, et meedikute pingutused tema elu päästa ei andnud kahjuks siiski tulemust. Naine suri täna haiglas. Avaldame kaastunnet naise perele ja lähedastele,» teatas politsei 4. aprilli hilisõhtul pressile. Kell oli 23.46.

See, üsnagi lakooniline teade tõi varahommikul politsei pressiosakonnale «Kodutunde» produtsendi Kristi Nilovi protestikõne, kus produtsent nõudis selgitust, mis õigusega võib politsei inimese surmast ajakirjandust teavitada. Nilovit pahandas asjaolu, et «lähedasi» polnud surmast teavitatud ehkki seaduse mõistes tema Signe Lahteina lähedaste hulka ei kuulugi.

Nilov kaasas oma pahameeleavaldusse ka tuntud advokaat Aivar Pilve, kellele ta kirjavahetuse politseiga edastas. Kui politsei selgitas produtsendile, kuidas uudis Lahteina surmast meediasse jõudis, saatiski Nilov vastukirja, kus süüdistas politseid kuulujuttude levitamises.

Nagu sellest vähe oleks, jõudis eile avalikkuse ette info, et Nilov on ka valitsuse peale pahane. Eesti Ekspress kirjutas, kuidas Nilov on pettunud, et valitsus Lahteini surma puhul kaastunnet ei avaldanud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles