Maailmalõpu ennustajad üritavad üksteist üle trumbata: 23. aprill või 24. juuni? (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmalõppu kujutav illustratsioon
Maailmalõppu kujutav illustratsioon Foto: sebastien decoret / PantherMedia / sebastien decoret/Scanpix

Juba mõnda aega on jänkist vandenõuteoreetik ja numeroloog David Meade pasundanud, et maailma lõpp käivitub selle aasta 23. aprillil, kuid talle on tekkinud prantslase Mathieu Jean-Marc Joseph Rodrigue’i näol konkurent, kelle arvates on maailmalõppu oodata hoopis põhjapoolkera suvise pööripäeva järel ehk 24. juunil. 

Meade’i kohaselt peaks meie planeedi juurde jõudma salapärane planeedisüsteem X ehk Nibiru, mis käivitab Maal mitmed kataklüsmid, kaasa arvatud maavärinad ja tsunamid, teatab express.co.uk.

David Meade
David Meade Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Nibiru liigub siis mõneks ajaks kaugemale, kuid olevat taas tagasi 2018. aasta oktoobris, mil annab viimase ja lõpliku hoobi, põrgates kokku meie planeediga, mis on paljudest katastroofidest nõrgenenud.

Planeet X ehk Nibiru
Planeet X ehk Nibiru Foto: youtube.com

Rodrigue'i teooria kohaselt on inimkonnal aega kuni juuni lõpuni, mil hakkavad täituma mitmed piibliennustused.

«Piiblis, eelkõige Johannese ilmutusraamatus on kirjas kõik, mis meid ees ootab. Antikiristuse, kelle number on 666, saabumisega algab häving. Kui teha mõned arvutused 666ga, siis on näha, et maailmalõpp saabub just 24. juunil. Kõik põhineb arvumaagial, see ei valeta,» selgitas ennustaja, kes ei paljastanud, milliseid arvutusi ta täpsemalt tegi.  

Mathieu Jean-Marc Joseph Rodrigue
Mathieu Jean-Marc Joseph Rodrigue Foto: Twitter.com

Sotsiaalmeedias kommenteeriti irooniliselt, et kuna maailmalõpuennustajad ei suuda lõpu kuupäevas kokku leppida, siis jääb maailmalõpp järelikult ära.

Maailmalõppu kujutav illustratsioon
Maailmalõppu kujutav illustratsioon Foto: sebastien decoret / PantherMedia / sebastien decoret/Scanpix

Pakuti, et need kaks meest võiks üles astuda mõnes vandenõuteoreetikute saates, kus nad omavahel maailmalõpu üle väitleksid ning kes peale jääb, selle pakutud kuupäeval saabub maailmalõpp.

Ei ole teada, kas Meade ja Rodrigue üksteist tunnevad, kuid võivad üksteise teooriaid teada, kuna mõlemad tegelevad maailmalõpuga.

Alates antiikajast on maailmalõppu ennustatud tuhandeid kordi, kuid seni on meie planeet alles ja ükski maapealne ega kosmiline jõud ei ole seda hävitanud.

Planeet Maa
Planeet Maa Foto: HO/Reuters/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles