Tšiilis suri mees, kes väidetavalt oli 121-aastane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Celino Villanueva Jaramillo
Celino Villanueva Jaramillo Foto: gerontology.wikia.com

Tšiili lõunaosa linnas San José de Mariquinas suri mees, kes oli kinnitamata andmetel 121-aastane.

Celino Villanueva Jaramillo passi ja ID-kaardi kohaselt sündis ta 25. juulil 1896. aastal, kuid Guinnessi rekordite organisatsioon ja rahvusvaheline gerontoloogiliste uuringute instituut ei ole seda kinnitanud, teatab The Guardian.

Celino Villanueva Jaramillo (keskel)
Celino Villanueva Jaramillo (keskel) Foto: gerontology.wikia.com

Kuigi Tšiili võimud andsid väga eakale mehele välja ID-kaardi ja passi, mille kohaselt on ta sündinud 19. sajandi lõpul, puuduvad siiski ta sünniaja kohta kindlad ariiviandmed.

Võimude teatel kukkus Jarmillo hiljuti kodus voodist välja, murdes kolm roiet, millest üks tungis kopsu.

Pärast erakorralist operatsiooni oli ta intensiivravis ja arstid arvasid, et mees paraneb, kuid viimastel päevadel tekkisid tal kannatada saanud kopsu tõttu komplikatsioonid ja ta tervis halvenes. 17. aprillil kutsuti talle preester, kes tegi viimse võidmise ja ta suri 18. aprillil.

«Oleme väga kurvad. Ta oli meie pere liige, olles koduhoidja,» sõnas Ivonne Morales, kes koos oma ema Marta Ramireziga Jaramillo enda juurde elama võttis, kui mees oli 99-aastane.

Jaramillost sai Tšiilis kohalik kuulsus tänu ta väidetavale vanusele, kuid ka sellele tõttu, et teda hakkasid külastama poliitikud, kaasa arvatud miljonärist president Sebastian Piñera. Nad surusid ta kätt ja uurisid, et kuidas ta on nii vanaks elanud ning lasid end koos temaga pildistada.

Celino Villanueva Jaramillo (keskel)
Celino Villanueva Jaramillo (keskel) Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kui Jaramillo oli 2017. aasta juulis haiglas ilmnes, et töötajad ei viitsinud nii vana inimesega tegeleda. Nad uimastasid  ta pikaks ajaks, kui mees palus medtöötajatel end WCsse aidata.  

Marta Ramirez sõnas selle aasta veebruaris, et Jaramillo eest hoolitsemine on väsitav, kuid ta ei pane teda vanadekodusse, sest seal ei jääks mees ellu.  

Jaramillo, kes kogu elu töötas farmides abitöölisena ei olnud abielus, tal ei ole järeltulijaid ega sugulasi. Ta maetakse 20. aprillil Mehuini surnuaiale.

Celino Villanueva Jaramillo
Celino Villanueva Jaramillo Foto: gerontology.wikia.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles