«Reisikaja»: naabrid tulid kutsumata meie koju vaime välja ajama

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases «Reisikaja» saates räägib etnoloogiahuviline maailmarändur Berit Renser Indoneesia kultuuri eri põnevatest tahkudest.

Berit elas maailma suurimas moslemielanikkonnaga riigis pea kolm aastat, õppis selgeks kohaliku keele ning rändas kohapeal ringi nii palju kui jaksas.

Sedavõrd mitmekesises riigis on tema sõnul emotsioonid pidevalt «suurest eufooriast suure ahastuseni.»  Siiani on Beriti jaoks hämmastav, et ühte kultuuriruumi mahub ühekorraga nii äärmine konservatiivus kui ka ülim vabameelsus. Näiteks vahistatab politsei valentinipäeval abielus mitteolevaid paare, kuid samal ajal usuvad Indoneesia moslemid, et kui ühel kindlal mäel rituaalselt juhupartneritega seksimas käia, saab rikkaks. Kusjuures «rikkaks saamas» käivadki nii naised kui mehed.

Kuula lähemalt saatest, mis on Indoneesia kultuuri eripäradeks, miks Bali saar Beriti jaoks võrreldes ülejäänud Indoneesiaga esiti eemaletõukav oli, miks tema kristlasest naabrid nende koju vaime välja tulid ajama ning kui keeruline oli ikkagi naisena moslemiühiskonnas hakkama saada. 

«Reisikaja» on reisiteemaline podcast, mis pakub nii ideid reisimiseks kui ka põnevamate rändude järelkaja. Saatejuhiks on Postimehe reisiportaali toimetaja Agaate Antson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles