Vaata! Jazzkaar kinkis Eesti Vabariigile sajandaks sünnipäevaks väga erilise kontserdi (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muusikafestival Jazzkaar sai 19.aprillil alguse Eesti Vabariigi suureks juubeliks pühendatud kontserlavastusega «Saja Lugu».

Ainukordne kontsertetendus leidis aset Neblessneri sadamalinnaku laevatehases, mille tarbeks tehti ka palju ümberehitusi. Võõrustatud inimesi rohkem kui 1500. 

«Saja lugu» on dokumentaalne portree Eestist läbi tema inimeste. Heloteose autoriks Erki Pärnoja. Lisaks sündis Jaak Printsi ja Kaupo Kikkase videolavastusest poeetiline üldistus Eestist. Publikuga seisis kontsertlavastuses silmitsi sada Eesti inimest.

Erki Pärnoja uudisteost esitasid parimad eesti muusikud eesotsas autoriga: klahvpillidel Joel-Rasmus Remmel, tšellol ja elektroonikal Sander Mölder, kontrabassil Peedu Kass, trummidel ja löökriistadel Kristjan Kallas, vokaalvärve lisavad Anna Põldvee ja Sänni Noormets ning mehist jõudu annab puhkpillirühm – Meelis Vind, Johannes Kiik ja Keio Vutt.

ETV toob ainukordse suurprojekti ka televaatajateni. Kontsertetenduse salvestus ja dokumentaalsaade «Saja lugu» on ETV eetris 1. mail.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles