Vabaduse väljakul tähistati Ülemaailmset Tsirkusepäeva!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 12 sai Vabaduse väljakul alguse järjekorras juba 9. Ülemaailmne Tsirkusepäeva tähistamine!

Eesti Kaasaegse Tsirkuse Arenduskeskuse eestvedamisel tähistatakse tsirkusepäeva ka Eestis. Kodumaal toimub üritus 7. korda. Tähistamisele pani alguse Ülemaailmne Tsirkuse Föderatsioon (Federation Mondiale du Cirque). Lisaks teeb teatrirahvas ka Eesti Vabariigile suure juubeli puhul üllatuse ühisfoto «100+ Eesti tsirkuseinimest» näol. 

Eesti saja tsirkuse inimese hulgas on artistid, treenerid, lavastajad, tsirkusekoolide õpilased, tehnikud, tsirkusedirektorid, produtsendid, vabatahtlikud, klounid, mustkunstnikud, akrobaadid, žonglöörid, tasakaalukunstnikud ja ka need, kes lihtsalt tunnevad end tsirkuse kogukonna liikmetena.

Sündmus juhib tähelepanu tsirkusekunstile kogu maailmas ja tõusuteel liikuvale Eesti kaasaegsele tsirkusele. 

Eesti Kaasaegse Tsirkuse Arenduskeskuse juhatuse liikme Terje Bernadt sõnul on uue põlvkonna tsirkuseartistid (Grete Gross, Lizeth Valme, Ireen Peegel) on peale tsirkusekooli lõpetamist oma eksootilises ametis hästi toime tulnud – jätkub nii tööd kui leiba. See annab tunnistust nii nende noorte professionaalsusest kui ka Eesti ja Euroopa turu avatusest meie kaasaegse tsirkuse artistidele. Tsirkuseartist on rahvusvaheline inimene, aga ta jääb alati esindama iseennast ja oma kultuuri ning just seda meilt Euroopa ja maailma lavadel oodataksegi. Eesti tsirkuse kogukonnale on oluline kuuluda võrdväärsena maailma tsirkusekogukonda.

Eesti Kaasaegse Tsirkuse Arenduskeskus esitleb aprillis 2018 toimuvaid Eesti tsirkuse sündmusi:

17.04. kell 11 Tsirkusestuudio Folie etendus lastele “Siis, kui sa magad” KUMU auditooriumis.
21.-22.04. kell 9.30 ja 11.30 etendub väikelastele 0-3 “Värvilised mängud” Eesti Tantsuagentuuris.
21.04. kell 14 toimub Mustpeade majas sarja Noorte filharmoonia etendus “Trikiga küsimus”, kus mängib võrratu mustkunstnik Meelis Kubo.
21.04. kell 12 kogunetakse Tallinnas Vabaduse Väljakule Eesti 100 kingituse “100+ Eesti tsirkuseinimest” ühisfoto jäädvustamiseks.
19.-22.04. Omatsirkuse etendused “Mina, mina, mina”.
25.04. kl 10 ja 12 etendub väikelastele 0-3 “Värvilised mängud” Tartus, Teatri Kodus
27.04. kell 10 ja 17 etendub väikelastele 0-3 “Värvilised mängud” Viljandi Tantsupäeva raames.
27.04. Tantsupäeva raames täiendkoolitus treeneritele väikelaste etenduste loomise teemal.
22.-28.04. mängivad Grete Gross ja Lizeth Wolk Big Wolf Company etendust “Igavikuline Õhtusöök” Kongos, Maloba festivalil ja seejärel Kukko festivalil Soomes.
28.-29. aprillil etendub Piip ja Tuut Mängumajas klounietendus lastele “Lõvi Lõrr ja Jänes Jass”.
Aprillis kogub hoogu uus kaasaegse tsirkuse festival "HOOG" Hooandja.ee-s, et üles ehitada üks teistmoodi seikluspark Haapsalu promenaadile 8.-10. juunil 2018

Rohkem infot Tsirkusekeskuse kodulehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles