Avicii megahitt «Wake me up» oli alguses lihtsalt üks lõbus katsetus

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Bergling, lavanimega Avicii
Tim Bergling, lavanimega Avicii Foto: Lars Pehrson / SvD / TT / SVENSKA DAGBLADET/Scanpix

Viis aastat tagasi sai alguse Avicii tähelend folk-electro lauluga «Wake me up». Hitte lõi meie seast lahkunud tantsumuusika artist loomulikult veel, kuid «Wake me up`i» menu oli fenomenaalne. 

«Wake me up» oli vaid üks lõbus eksperimenteerimine, kinnitas Avicii MTV UK-le. Kokku võttis selle laulu loomine aega vaid paar päeva. Avicii lõi loo meloodiat koos Mike Einzigeriga Incubusest. Kuid Avicii sõnul ei osanud neist kumbki laulda. Produtsendile meenus, et sõulilaulja Aloe Blacc on Los Angeleses ja kutt oli demo kuulates kohe nõus. 

Aloe Blacc oli tol ajal just vaimustund maailmas ringi rändamisest ja tal kummitas peas sõnum, et elu on kui unenägu, äratage mind üles, kui see läbi saab («Life is a dream, wake me up when it's all over»). Koos Aloe Blacciga kirjutasid nad loole ka sõnad ning paari tunniga oligi laul valmis. Avicii vormis sellest menuka tantsumiksi.

Aloe Blacc
Aloe Blacc Foto: Scanpix

Laul, mis ühendab endas EDM`i ja folkmuusika elemente sai üleöö hitiks. Singel on saanud muusikaedetabelites esikoha 22 erinevas riigis. Käesoleva aasta veebruari seisuga on lugu rakenduse Shazam otsituim lugu, üle 23 miljoni päringuga.

Laulule filmiti ka moodsa westerni stiilis video ning karta on, et see lihtne klipp muutub veel kunagi kultusteoseks. Videos osales Venelannast modelli Kristina Romanova, kes nüüdseks elab Ameerikas. Osalemine Avicii muusikavideos tõi naisele kaasa veelgi suure edu. Romanova on peale seda osalenud regulaarselt näitlejana väiksemates rollides ning teinud kaasa rohketes reklaamkampaaniates.

Vaata videot SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles