12-aastane poiss varastas vanemate krediitkaardi ning läks Balile reisile (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Austraalias leidis aset juhtum, kus  12-aastane poiss läks ema keelust hoolimata salaja reisile. Nüüd ei suuda poisi ema uskuda, kuidas sai see juhtuda ilma, et ükski ametnik lennujaamas või Balil lapsevanemata üksi reisiva nooruki vastu huvi oleks tundnud.

Pärast emaga vaidlemist otsustas Drew nimeline poiss, et kuigi vanemad pole nõus koos perega Balile puhkama minema, sõidab ta sinna üksi. Drew «laenas» vanemate krediitkaardid, sai pettusega vanaema käest oma passi ning uuris internetist, millise lennufirmaga saaks Balile sõita, vahendas news.com.au.

Ühel hommikul pakkis Drew oma koolikoti täis neljaks päevaks vajaminevaid esemeid ning valetas vanematele, et läheb kooli. Selle asemel läks ta rongiga Sydney lennujaama, registreerus lennule check-in’i putkas, kus mõne töötajaga kokku puutuma ei peagi ning läks lennukile. Sellel teekonnal ei küsinud mitte keegi 12-aastase käest, kuhu ta üksi läheb või  kas tal on vanematelt luba.

Juba Balil olles broneeris Drew endale toa luksuslikus All Seasons hotellis ning valetas hotelliadministraatorile, et ootab oma õde, kes peaks peagi Balile jõudma.

Kui Drew õhtul koolist koju ei jõudnud, andis poisi ema Emma politseile poja kadumisest teada. Peagi said vanemad aru, et poeg oli hoopis Balile sõitnud ning nii otsustas Emma lennukiga Drew’le järele sõita. Kõige šokeerivam on Emma jaoks see, et 12-aastasel noorukil oli võimalik nii kaugele minna ilma, et keegi tema teekonda takistaks.

Drew sõnul küsiti lennujaamas ainult tema õpilaspiletit ja passi, et tõestada, et ta on vähemalt 12-aastane.

Midagi ebaseaduslikku selles tegelikult polnudki, kuna Austraalia lennufirmad lubavad vähemalt 12-aastastel ilma saatjata reisida. Ka Tallinna lennujaamas võib enamikule lendudele 12-aastane minna täiskasvanust saatjata. Erandiks on easyJeti ja Ryanairi lennud, mis lubavad üksi reisida alates 16. eluaastast. Marakrattidest laste vanemate jaoks võib selline seadus aga tõelist peavalu tekitada, nagu Drew puhul juhtus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles