Norra võimude ebatavaline palve abiturientidele: ärge seksige ringteede haljasaladel (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljasalaga ringtee
Haljasalaga ringtee Foto: Wikipedia.org

Käes on kevad ja koolide lõpetamise aeg, millesse mahub ka palju pidutsemist.

Norras kannavad koolilõpu peod nime russefeiring ning need kestavad sõltuvalt piirkonnast ja koolist ühe nädala või kauemgi, teatab iltalehti.fi.

Norra abituriendid
Norra abituriendid Foto: wikipedia.org

Osa noori üürib bussi, millega sõidetakse Norra erinevatesse paikadesse pidutsema. Kuna roolis on kaine bussijuht, siis pidutsetakse ka teel olles, tarbides ohtralt alkoholi.

Nende pidudega kaasnevad mitmseugused ülesanded, mis kannavad nimetust russeknuter. Russefeiring lehekülje kohaselt peavad abituriendid näiteks võistlema, kes suudab suurema koguse alkoholi ära juua, suudlema politsenikke, alkoholipoodi minemine suusad jalas ja seksima avalikkuses.

Norra liiklusamet edastas koolilõpetajatele erilise palve, et nad ei seksiks ringteede haljasaladel, kuna see tõmbab juhtide tähelepanu tee jälgimiselt eemale ja võivad tekkida õnnetused.

Haljasalaga ringtee
Haljasalaga ringtee Foto: wikipedia.org

Meedias võttis sel teemal sõna ka Norra endine liiklusminister, praegu liiklusametis töötav Terje Moe Gustavsen.

«Ringtee haljasaladel seksimine paistab ohutu. See on seda seksijate, kuid mitte autojuhtide jaoks, kes seda märkavad ja võivad ohtlikke olukordi tekitada,» teatas Gustavsen.

Norras algavad abiturientide russefeiring pidustused umbes 23. aprillil ja kestavad Norra rahvuspüha 17. maini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles