Naine pidi maksma trahvi lennukist saadud õunaga piiri ületamise tõttu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Rodica Ciorba / PantherMedia / Rodica Ciorba

Pariisist Minneapolisse lennanud naine pidi lennujaama tollis maksma 500 dollarit (410 eurot), kuna ta ületas piiri õunaga, mis lennukis reisijatele jagati. 

Hiljutisel Delta lennul Pariisist Minneapolisse jagati lennu ajal reisijatena vahepalaks õuna. Kuna reisija Crystal Tadlock polnud näljane, otsustas ta Delta märgiga kilesse pakitud õuna hiljemaks alles hoida ja pani selle oma käsipagasisse, vahendas Travel+Leisure. 

Ameerika Ühendriikide tollist läbi minnes otsis tollitöötaja Tadlocki läbi ja leidis tema kotist õuna. Naine küsis, kas ta tohib õuna lihtsalt ära süüa või ära visata, kuid see polnud aktsepteeritav. Õuna üle piiri toomise eest tehti talle hoopis 500 dollari suurune trahv.

«Ta küsis minu käest, kas me reis Prantsusmaale oli olnud kulukas ja ma vastasin jah. Ma ei saanud hästi aru, miks ta seda küsib, aga siis ta vastas, et mu reis läheb kohe veel kallimaks, sest ta teeb mulle 500 dollarit trahvi,» kirjeldas naine.

USA piirivalve ja tolliameti esindaja sõnul ei saa nad täpsemaid detaile juhtumi kohta privaatsusreeglite tõttu avaldada, kuid võivad öelda, et mitte ühtegi põllumajanduslikku toodet ei tohi üle piiri tuua.

Delta Airlines ei soostunud juhtumi osas kommentaari jagama, kuid nende esindaja julgustas inimesi USA tolliameti reegleid järgima.

Tadlockil on valida, kas maksta trahvi või minna kohtusse. Hetkel plaanib ta kohtusse pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles