Liis Lemsalu: Liibanonis käies sain aru, miks rahuvalvajaid vaja on

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Lemsalu
Liis Lemsalu Foto: Kaitseväe peastaap

Liis Lemsalu naasis möödunud nädalal Liibanonist, kus ta käis külas ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL teenivatel Eesti kaitseväelastel. 

Liibanonis olles andis ta kontserdi kohalikus koolimajas Ain Ibili kooliõpilastele, tutvus UNIFILi missiooni ja tegevuspiirkonnaga, Eesti kaitseväelaste ülesannete ning teenistuspaigaga ÜRO tugipunktis 2-45.

Liis tunnistas peale reisi «Ringvaate» saates, et kuigi ta tundis end seal turvaliselt ja läheks absoluutselt tagasi, oli ka hirmsamaid hetki. 

«Seal toimus keemiarelvarünnak samal ajal, kui mina olin sõjaväebaasis. Ma hakkasin natukene muretsema, sest see oli nii lähedal, USA oli just hakanud sela pommitama ja siis ma mõtlesin, et miks ma tulin siia, appikene,» meenutas Lemsalu oma reisi. 

Liis Lemsalu lahutas Liibanonis teenivate Eesti kaitseväelaste meelt
Liis Lemsalu lahutas Liibanonis teenivate Eesti kaitseväelaste meelt Foto: Kaitseväe peastaap

Samuti kirjeldab lauljatar oma reisi ka ajakirjale Naisteleht, kus tunnistab, et mõistis alles peale reisi, kui olulised on rahuvalvajad Liibanonis. «Nüüd sain teada, kui keerulised suhted seal on, ja mõistan ka palju paremini, miks on sinna vaja inimesi, kes rahu valvavad.» Loe täispikka artiklit Naistelehest!

Eesti üksuse ülesandeks ÜRO Liibanoni rahuvalvemissioonil on vaatlus, patrullid, kontrollpostide mehitamised ja rahuvalvealased operatsioonid, mille käigus tehtaks muuhulgas koostööd ka Liibanoni relvajõududega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles