Britid on ahastuses: just saime joped seljast, kui uus prognoos lubab tormi ja lund

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19, aprill 2018, London. Elanikud saabunud soojalainet nautimas.
19, aprill 2018, London. Elanikud saabunud soojalainet nautimas. Foto: Kirsty O'Connor / PA Wire/PA Images

Uus ilmaenustus on brittide tuju täielikult ära rikkunud – eelmisel nädalal paistis kuningriigi pealinnas Londonis päike ja haljasalad olid peesitavaid inimesi täis, nüüd aga lubatakse paduvihma, tormi ja lausa lund.

Britid said möödunud nädalal rõõmustada aprillikuise soojalaine üle, mis tõi kuu keskele päikesepaiste. Londonis küündisid temperatuurid paiguti 28 kraadini. Inimesed nautisid täiel rinnal, kuid õnn jäi üürikeseks. Inglismaa ida- ja kaguosa on hoiatatud pühapäevase tugeva vihma ja üleujutuste eest. Välja on antud suisa kollane hoiatus, mis tähendab, et ilmastikuolude osas tuleks rakendada kõrgendatud tähelepanu, sest ohus võib olla inimeste heaolu, vara ning raskenenud liiklusolud.   The Sun 

Sademete hulk küündib kohati 70 millimeetrini. Lubatakse tugeva tuult, mis võib kujuneda tormiks. Paiguti on oodata ka tavapärasest külmemaid temperatuure ja sellest tingituna ka lund, lörtsi ja rahet. Järgmisesse nädalasse on oodata pisut soojemat ja ilusamat ilma, vahendas The Sun.

Vaata, kuidas inglased 19. aprilli soojalaine üle rõõmustasid:

Nii Eesti kui Suurbtitannia ilma dikteerib Golfi hoovus, seega võib ilmamuutus puudutada ka meid. Ilmaportaalide ilm.ee ja Foreca andmetel hetkel Eestis miinuskraade ega üleliia palju sademeid näha ei ole. Laupäev ja pühapäev tulevad tõenäoliselt siiski vihmased. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles